Gaziantep'te Okuma Seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan başlatılan ’Okuma yazma bilmeyen kalmasın’seferberliği, Gaziantep’te düzenlenen toplantı ile başladı.

Gaziantep'te Okuma Seferberliği
İslahiye Belediyesi Konferans salonunda yapılan toplantıya İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Mide oğlu, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, Ak parti İlçe Başkanı İbrahim Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, İlçe Halk Eğitim Müdürü Abdurrahman Yıldırım, İlçe Müftü Vekili Mustafa Tuncel, İlçe Tarım müdürü Mehmet Yüksel Şahin, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdiresi Filiz Durdu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Faruk Uyanık, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve imamlar katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin tarafında başlatılan okuma yazma seferberliğini ve önemini anlattı. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, çok önemli bir konuda seferber olmaktan memnuniyeti dile getirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin ise "Okuma yazma seferliği için ilçe olarak hazırız. Yapılan araştırmalarda İslahiye genelinde 3 bin 644 vatandaşımızın okuma yazma bilmediği belirlenmiştir. 15 yaş ve 80 yaşına kadar olan tüm vatandaşlarımızın okuma yazma öğrenmesi için kurslar açtık ve bu 3 bin 644 kişiye ulaşıp okuma yazma seferberliğine dahil edeceğiz" dedi.

Okuma yazma kurslarında kursiyerlere kırtasiye giderini İslahiye ve belediyesi karşılanacağı belirtilirken başarılı olan ilk yüz kişiye de çeşitli ödüller verileceği duyuruldu.
Kaynak: İHA