Erdemli Belediyesi'nden 'Bayat Ekmek Toplama' Projesi

Erdemli Belediyesi tarafından ilçe genelinde bayat ekmeklerin toplanması ve değerlendirilmesi projesi başlatıldı. Belediye tarafından ilçe genelinde hayata geçirilen ‘Bayat ekmek toplama’ projesi ile israfın önüne geçilmiş olacak.

Erdemli Belediyesi'nden 'Bayat Ekmek Toplama' Projesi
Erdemli Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje kapsamında kent merkezinde bina ve site yanına konulan bayat ekmek kutuları sayesinde çöpe atılacak bayat ekmekler toplanıyor. İsrafın önüne geçilerek çöpe atılmaktan kurtarılan bayat ekmekler, hayvan barınaklarına kazandırılacak ve yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem olacak. Vatandaşların da duyarlılık gösterdiği proje sayesinde büyük miktarda bayat ekmek toplandığı bildirilirken, belediye tarafından yeni uygulamaya konulan projenin her geçen gün biraz daha olgunlaştığı ve yaygınlaştı belirtildi.

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediye tarafından uygulanmaya başlanılan proje kapsamında ekmek israfının önlenmesi konusunda vatandaşın bilinçlendirilmesinin amaçlandığını kaydederek, ayrıca yiyecek sıkıntısı bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yem olacağına dikkat çekti. Tollu, "İlçe genelinde bina ve sitelerin önünde uygulamaya koyduğumuz proje kapsamında bayat ekmekleri kutuların içinde biriktiriyoruz. Görevlilerimiz, belirli günlerde bu ekmekleri topluyor ve hayvanlara yem olarak kullanılmak üzere hayvan barınaklarına ve ilgililerine teslim ediyor. Vatandaşlarımızdan her gün biriken bayat ekmeklerini bayat ekmek kutusuna koymalarını rica ediyorum. Hiç kimse israf etmesin" dedi.

Kaynak: İHA