Edirne'de Sahte İçki Operasyonu

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde polis ekipleri tarafından iki adrese yapılan operasyonda piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış sahte rakı ve şarap ele geçirildi.

Edirne'de Sahte İçki Operasyonu
Uzunköprü Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şikayet üzerine yapılan araştırmalarda bir mekanın imalathane olarak kullanıldığı tespit edildi. İmalathanede yapılan aramalarda bir miktar beyaz ve kırmızı şarap, büyük boy çöp kovasının içinde şişelenmeye hazır halde kırmızı şarap bulundu. Ayrıca mekanda sahte içki yapımında kullanılan aroma ve gıda maddeleri, damıtılmaya bırakılmış meşe cipsi, alkol oranını ölçmede kullanılan alkol metre şırınga ve huni ele geçirildi. Yapılan baskında etil alkolü damıtmak ve süzmek için kullanılan aktif karbon 1 adet büyük ve 1 adet küçük kavanozlarda etil alkol ele geçirildi. Emniyette yapılan soruşturmanın ardından serbest bırakılan H.E. hakkında adli işlem başlatıldı.

Sahte rakı imalathanesi

Polis ekiplerince durdurulan E.K. idaresindeki otomobilde 19 şişe kaçak sahte ele geçirildi. Olayda kullanılan araç ve yakalanan şahıs hakkında polis ekiplerince yapılan soruşturma neticesinde kaçak içkilerin Gümüldür İnönü Mahallesi’nde bulunan ve U.K. isimli şahıs tarafından kiralanan yazlık bir evde üretildiği öğrenildi. Jandarma ekipleri tarafından evde yapılan aramalarda 45 adet 35 cl rakı şişesi, 76 adet 50 cl rakı şişesi, 76 adet 70 cl rakı şişesi, 10 adet 100 cl rakı şişesi, 1 adet 200 litrelik plastik tank içerinde 25 litre rakı, 627 boş rakı şişesi, 50 adet 20 litrelik boş bidon, 295 adet şişe kapağı ve 2 adet şişe kapağı takma makinesi ele geçirildi. Arama sonrası U.K. isimli şahıs jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ayrıca, alkollü içkinin daha önce kullanılan ve çöplerden toplanan boş rakı şişelerine sağlıksız koşullarda doldurulduğu ve aynı bandrolün yırtık kısımlarının onarılarak tekrar şişe kapağına yapıştırıldığı öğrenildi.
Kaynak: İHA