'Çok Kısa Filmler Festivali' Nilüfer'de Sanatseverlerle Buluşacak

Nilüfer Belediyesi, Aykırı Sinema Derneği iş birliğiyle Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali’ni Bursa’ya getiriyor.

'Çok Kısa Filmler Festivali' Nilüfer'de Sanatseverlerle Buluşacak
30 ülkeden 90 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali bu yıl Nilüfer’e de geliyor. Fransa başta olmak üzere İtalya, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, İrlanda, Brezilya gibi ülkelerde gerçekleştirilen Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali, Türkiye’de bu yıl beş şehirde gerçekleştirilecek.

Merkezi Paris’te bulunan Tres Court International Film Festival’in ülkemizdeki ayağı 2017 yılında Antalya Sinema Derneği organizasyonu ile İstanbul, Antalya ve Ankara’da gerçekleşmişti. Eş zamanlı olarak gerçekleşen yarışma, film gösterimleri ve atölyelerden oluşan Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali’nin düzenlendiği şehirlere bu yıl Bursa ve Denizli de katıldı.

Ankara, Antalya, İstanbul, Denizli ve Bursa’da gerçekleşecek festivale gerek yarışma gerekse gösterimler için son başvuru tarihi 2 Mayıs 2018.

Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali’nin Türkiye’deki gösterimleri 1 Haziran’da Denizli’de başlayacak ve ardından Ankara’da ODTÜ-Gisam’da, İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi’nde sürecek. Festivalin kapanışI 8-10 Haziran tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi ve Aykırı Sinema Derneği’nin iş birliğiyle Bursa’da olacak.

Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde Aykırı Sinema Derneği’nin iş birliğiyle Bursa Nilüfer’de gerçekleşecek olan Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali’nde, dünyadan ve Türkiye’den kısa filmlerin gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, atölyeler ve faaliyetler ücretsiz olarak halkla buluşacak.

Çok Kısa Filmler Festivali kapsamında, Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde, bu yıl ilk kez ulusal yarışma da düzenlenecek. Ankara, Antalya, Denizli ve İstanbul’da gösterime hak kazanan filmlerin arasında gerçekleşecek olan yarışmanın üç kişilik jürisi, en iyi filmler kategorisinde birinci, ikinci ve üçüncüyü belirleyecek. Seçilen filmlere, Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 10 Haziran 2018 tarihinde düzenlenecek ödül töreninde ödülleri verilecek.

Festival kapsamındaki kısa film yarışmasına başvurular 2 Mayıs’ta sona erecek. Başvuran filmlerin 2018 yılı içinde Antalya’da gösterilmemiş olması şartı var. Tür ayrımı yapılmayacak olan film yarışmasına isteyenler birden fazla filmle müracaat edilebilecek.

Yapım yılı sınırlaması getirilmeyen Çok Kısa Filmler Festivali yarışma bölümüne 30 dakikanın altındaki filmler başvurabiliyor. Başvuruda bulunmak isteyenler www.cokkisafilmler.com sitesini ziyaret ederek daha fazla bilgi alabilir.
Kaynak: İHA