'Cindy' Köpeğin Dövülmesi Davasında Sarıyer Belediyesine Suç Duyurusu

Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki ‘Cindy’ isimli Golden Retriever cinsi köpeğin dövülerek kafatasının kırılmasına ilişkin dava karara bağlandı. Rehabilitasyon merkezinde görevli veterinerin beraatine karar veren mahkeme, tanıkların beyanları dikkate alındığında hayvanlara yapılan eziyet, kötü muamele, tedavilerinin yapılmasındaki ihmal iddiaları ile ilgili Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumluları ve çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

'Cindy' Köpeğin Dövülmesi Davasında Sarıyer Belediyesine Suç Duyurusu
Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki ‘Cindy’ isimli Golden Retriever cinsi köpeğin dövülerek kafatasının kırılmasına ilişkin iki sanığın “Görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava kara bağlandı. İstanbul 34’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanıklar katılmazken İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi adına 8 avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan şikayetçi avukatlar sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, kasıt ya da taksirin bulunduğuna dair her türlü şüpheden uzak, somut delil elde edilemediğinden sanık Ayhan Akbulut’un beraatine karar verdi. Diğer sanık Cihan Yaşar’ın yargılama aşamasında hayatını kaybettiğini aktaran hakim, bu nedenle dosyadan düştüğünü kaydetti.

Mahkeme ayrıca dinlenen tanıkların beyanları dikkate alındığında hayvanlara yapılan eziyet, kötü muamele, tedavilerinin yapılmasındaki ihmal iddiaları ile ilgili Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumluları ve çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.
Kaynak: İHA