Çankayalı Kursiyerlerden Mehmetçik'e Destek

Çankaya Belediyesi Cebeci Çankaya Evi’nde örgü-giyim-mefruşat-dikiş-nakış kurslarına katılan kadınlar, vatan savunmasındaki Mehmetçikler için atkı, bere, eldiven ördü. Mehmetçikleri zorlu hava şartlarında soğuktan koruyacak el örgüleri çoğu anne olan kursiyerlerin yazdıkları mektuplarla birlikte askerlere gönderilecek.

Çankayalı Kursiyerlerden Mehmetçik'e Destek
Çankaya Belediyesi Cebeci Çankaya Evi’nde örgü-giyim-mefruşat-dikiş-nakış kurslarına katılan kadınlar vatan savunmasındaki Mehmetçikler için atkı, bere, eldiven ördü. Çankaya Belediyesinin teşviki ile başlayan ve kursiyer kadınların gönüllü olarak katıldıkları destek çalışmasında kurslarda öğrendiklerini el emeği göz nuru ürünlere dönüştüren Çankayalı kadınlar, vatan savunması yapan askerler için mektup da yazdı.

Çankayalı annelerden Mehmetçik’e mektup var

Yaklaşık 70 kursiyerin bir hafta gibi kısa sürede örerek hazırladıkları bere, atkı ve eldivenler vatanı savunan Mehmetçikleri zorlu hava şartlarında soğuktan korumanın yanı sıra moral de olacak. "Mehmetçiklerimiz vatanı korurken bizim de küçük bir katkımızın olması bizleri mutlu ediyor, onlar bizim evlatlarımız, ellerimizle yaptığımız ürünler onları soğuktan korusun ve yanlarında olduğumuzu bilsinler, bu bizim için en büyük mutluluk" diyen Çankayalı kadınlar, yazdıkları mektupları da Mehmetçik’e ulaştırılması için örgülerinin üzerine tutturdu.

"Her zaman Mehmetçiğimizin yanındayız"

Mehmetçik’e destek olan kadınlara şükranlarını sunduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Bu bir gönül köprüsü. Çankayalı kadınlarımızın bu düşünce ve desteklerini saygıyla karşılıyor ve biz de onları destekliyoruz. Bu vatan için canlarını hiçe sayarak mücadele eden Mehmetçiklerimize destek olmak boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Kaynak: İHA