Burhaniye'de Öğrenci Taşıma İhalesi Yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, eğitim öğretim yılı başından beri sorun olan öğrenci taşıma ihalesi yapıldı. Bir süredir Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından taşınan 294 öğrenci Pazartesi gününden itibaren, ihaleyi kazanan İpek Halı Firması tarafından okullarına ulaştırılacak.

Burhaniye'de Öğrenci Taşıma İhalesi Yapıldı
Burhaniye’de sezon başında yapılan taşıma ihalesinin iptali ile taşımada aksaklıklar yaşanırken, velilerin tepkilerine neden olmuştu. Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun devreye girmesiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin geçici olarak taşımayı üstlenmesiyle de soruna geçici çözüm bulunmuştu. Yapılan yazışmaların ardından ihale kararı çıkarken, bu gün de taşıma ihalesi yapıldı. Burhaniye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz ile Şube Müdürü İbrahim Ceylan, Burhaniye İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Aköz ve Pelitköy Halit Selçuk Ortaokulu Müdürü Handan Kaplan’dan oluşan ihale komisyonu teklifleri değerlendirdi. Doğrudan temin yöntemiyle yapılan ihaleye iki firma katıldı.

İhaleyi, 20 günlük taşıma için 57 bin lira fiyat veren İpek Halı Firması kazandı. İhaleyi kazanan firma yetkililerini kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz, ”Çocuklarımızın güvenli taşınması için bu ihaleyi yaptık. Çocuklarımız bizim için çok önemli. Kurallara uyulduğu sürece bir sorun çıkmaz. Köylerden binen öğrenciler okullarının önünde indirilecek. Okul çıkışı da aynı şekilde evlerine götürülecek. Eğitim sezonun bitmesine 70 gün var. Hayırlı uğurlu olsun. Yemek ihalesini de önümüzdeki günlerde yapacağız ” dedi.

Burhaniye’de 18 kırsal mahalledeki 294 İlkokul, Ortaokul ev İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 21 araçla 8 merkeze taşınacak. Burhaniye de taşıma ihalesinin yapılması öğrenci velilerini sevindirdi.
Kaynak: İHA