Bozkırda Temiz Süt Üretimi Projesi Başladı

Kırşehir’in Kaman ilçesinde Bozkırda Temiz Süt Üretimi Projesi eğitimleri başladı.

Bozkırda Temiz Süt Üretimi Projesi Başladı
Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 2017 yılında KOP TAYEP’tan teklif edilen ’Bozkırda Temiz Süt Projesi’ kabul edildi.

Bozkırda Temiz Süt Projesi, Kaman İlçesinde beş köyden seçilen 21 kadın çiftçiye destek ve eğitim faaliyetlerini kapsamakta.

Kaymakamlıktan yapılan açıklama da, "İl ve İlçe Müdürlüğü Mühendis ve Veteriner Hekimleri ile teknik personellerden oluşan ekiplerimiz tarafından 21 kadın çiftçiye “Süt Sığırı Çiftliklerinde Alet ve Donanım Kullanımı, Süt Sığırlarında Sağlıklı Süt Üretimi ve Hastalıkları ile Korunma Yöntemleri” eğitimleri 1 hafta boyunca verilecek.

Eğitimler Kaymakamlık Konferans Salonunda gerçekleştirilerek ayrıca uygulama eğitimleri yaptırılacak.

Eğitim sonunda Aksaray ve Burdur illerinde bulunan büyük işletmelere teknik ve uygulama gezisi yaparak kadın çiftçilerin gelişimine katkı sunulacak. Eğitime katılan kadın çiftçilere Süt Sağım Ünitesi, Peynir Yapım Seti, otomatik Bireysel Suluk, Kauçuk Sığır Yatağı KOP’un desteği ile hibe edilecek. Ayrıca proje kapsamında 4 adet ahır işletmesi yenilenerek çiftçilerimin hizmetine sunulacak"denildi.

Bu Proje sonrasında Kırşehir kadın çiftçileri süt sığırcılığı yetiştiriciliği ve süt hijyeni konularında eğitimlerini alarak üretimde kazanılan hijyen teknikleri ile sağlıklı ürünler elde edecek.
Kaynak: İHA