Başkan Can Açıklaması 'Biz Bu İşin Çıraklığından Geliyoruz'

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, çalışmakla ilgili bir sıkıntılarının olmadığını belirterek, "Çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapamazsın. Biz bu işin çıraklığından geliyoruz" dedi.

Başkan Can Açıklaması 'Biz Bu İşin Çıraklığından Geliyoruz'
Başkan Can ve İçel Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Otogar (TAŞTİ) esnafı ve çalışanları ile bir araya geldi. 2014 öncesi Tarsus Belediyesi’nin 45 mahalleye hizmet ettiğini, Büyükşehir Yasası ile birlikte 179 mahalleye hizmet etmeye başladığını belirten Başkan Can, "Görev ve sorumluluk alanımız 4 kat artarken gelir ve yetkimizde yüzde 60’a varan bir azalmaya uğradı. Hepinizin yakından tanıdığı Burhanettin Kocamaz başkanımız Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Duamız da desteğimizde onunla. Büyükşehir Yasası ile birlikte bazı hizmetleri Tarsus Belediyesinden bazı hizmetleri Büyükşehir Belediyesinden almaya başladınız. Örneğin otogar 2014 öncesi Tarsus Belediyesine bağlıydı, 2014 sonrası büyükşehire bağlandı. Ama biz sayın başkanımızla beraberiz. Birlikte hizmet ediyoruz. Bugüne kadar 30 açılışımızı gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” dedi ve yaptığı yapacağı hizmetlerden bahsetti.

Çalışmakla ilgili bir sıkıntılarının olmadığını belirten Başkan Can sözlerine şöyle devam etti:

“Bir ata sözü vardır. Çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapamazsın. Biz bu işin çıraklığından geliyoruz. Çalışmakla ilgili bir sıkıntımız yok. Biz bu işte iddialıyız biliyoruz. Ama birinci önceliğimiz huzurumuzun ve kardeşliğimizin devam etmesidir. Tarsus’umuzda yaşayan herkesin burnu kanamadan rahat bir ortamda yaşamalarını sağlamak ve çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak için mücadele ediyoruz. Aramıza fitne tohumları sokmak isteyenlere fırsat vermedik vermeyeceğiz.’’

Tarsus için üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini belirten İçel Milletvekilli Baki Şimşek ise Tarsus’un hak ettiği yere geleceğini söyledi.



İçel Milletvekili Baki Şimşek, “Öncelikle güne şehit haberleriyle başladık. Acımız büyük. Allah mekanlarını cennet etsin. Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Otogarımız Tarsus’a yakışan bir otogar. Ama istenilen düzeyde bir hareket yok. İnşallah havaalanının bitmesiyle, Yenice lojistik köyün bitmesiyle, cezaevi bitti ama henüz tam kapasite ile çalışmıyor, biz turizm bölgesinin de bir an evvel faaliyete geçmesi için de mecliste gerekli görüşmeleri yapıyoruz. İnşallah Tarsus hak ettiği yere gelecek. Mücadelemiz çabamız bunun için” şeklinde konuştu.

Başkan Can’ın esnafın sorularını cevaplamasının ardından toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA