Altındağ'lı Kadınlar Başarı Hikayelerini Paylaştı

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Eğitim kültür merkezlerinde çok sayıda meslek kursları düzenleniyor. Bu kurslardan sonra birçok kadın iş sahibi oluyor’’ dedi.

Altındağ'lı Kadınlar Başarı Hikayelerini Paylaştı
Altındağ Belediyesine bağlı kadın eğitim kültür merkezlerinde eğitim gören kadınlar, başarı hikayelerini düzenlenen programda anlattı. Programda konuşan Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, kadın kültür merkezlerinin ilk olarak 2005’te açıldığını söyleyerek, “ Kafamızdaki büyük soru işaretleriyle küçük bir barakada bu proje olur mu diye düşünerek böyle bir tesis açmaya gayret ettik. Şu anda Altındağ’da 24 tane kadın kültür merkezi var. Hemen hemen her mahallede sadece kadınlara yönelik kültür merkezleri açıldı. 24 eğitim kültür merkezinde ilk başlarda bir otobüsü dolduracak insan yokken şu anda bu merkezlerde 60 bin civarı kadın var’’ şeklinde konuştu.

Kadın kültür merkezlerinin eğitim kurumu niteliğinde olduğunu belirten Tiryaki, “ Bu merkezler ciddi emek ve bütçenin harcandığı yerler. Bizlere bazen bu merkezlerin masraflarının nasıl karşılandığı soruluyor. Buraya gelen hocaların çok önemli bir kısmı gönüllü olarak buraya geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Barosu, üniversiteler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve bazı sivil kuruluşlarla yaptığımız protokoller sonucunda da birçok insan gönüllü olarak buraya geliyor’’ açıklamalarında bulundu.

“Kurslardan sonra birçok kadın iş sahibi oluyor”

Düzenlenen meslek kurslarıyla kadınların artık daha aktif olduğunu dile getiren Tiryaki, “Bu merkezlerde çok sayıda meslek kursları düzenleniyor. Bu kurslardan sonra birçok kadın iş sahibi oluyor. Yüzlerce insan gerek belediyenin tahsis ettiği mekanlarda gerek kendi açtıkları alanlarda kendi mesleklerini icra ediyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Altındağ’da bütün merkezlerde okuma yazma kurslarının olduğunu vurgulayan Tiryaki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2017’de 80 farklı konuda 315 tane eğitim yapıldı. 10 yıldır sinema ve tiyatro etkinlikleri yapıyoruz. Belediyenin yaptığı birçok programı merkezlerdeki kadınlar düzenliyor. Tiyatro, müzik ve folklor alanında da çalışmalar yapan gruplar var. Altındağ’da fiziki değişimle beraber zihinsel bir değişim de yaşanıyor. Çöküntü alanı olan bir bölgenin dönüşümü görüyoruz. Belediye sürekli geziler düzenliyor. Bu gezilerde hiçbir ücret alınmadan çok sayıda insan gezdiriliyor.’’

“Kadının isterse her şeyi yapabileceğini öğrendim’’

Tiryaki’nin konuşmasının ardından kadın eğitim kültür merkezlerinde eğitim gören kadınlar, başarı hikayelerini anlattı. Evli ve iki çocuk annesi Hülya Eröz ilkokul mezunu bir ev hanımıyken belediyede açılan kadın eğitim kültür merkezlerine üye olduğunu anlatarak, “Yapılan bilgi yarışmasında iki arkadaşımla beraber birincilik aldım. O yıl başkanımızın başlattığı projede yer alarak ortaokulu 8 ayda bitirdim ve liseye kaydoldum. İlk etapta ise beni kabul etmedi ve ben de başkanımızdan yardım istedim ve lise kaydım oluşturuldu. Liseyi de kısa sürede bitirip üniversite mezunu oldum. Çevremdeki hiç kimse bana inanmadı. Fakat ben bunu başardım ve 4 yıldır kadın eğitim kültür merkezlerinde kreş öğretmeniyim. Kadının isterse her şeyi yapabileceğini öğrendim’’ dedi.

Eğitim kültür merkezine geldikten sonra hayata bakış açısının değiştiğini söyleyen Emine Türker ise Yıldıztepe kadın eğitim merkezine gittiğini ve spora yazılarak 40 kilo verdiğini ifade etti.

Bu sayede sağlık sorunlarının düzeldiğini vurgulayan Türker, “İlkokul mezunuydum fakat şu an ortaokula da başladım. Hayatım çok güzel şekilde değişti. Buraya gelerek sporla tanıştım, kendime güvenim geldi hayata bakış açım değişti’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA