Vali Şentürk, Şehit Aileleriyle Buluştu

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, şehit aileleriyle yemekte bir araya geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Şentürk ve eşi Sevim Şentürk, kentte yaşayan şehit ailelerini ağırlayarak moral verdi.

Bir otelde düzenlenen yemek sonrasında konuşan Vali Necati Şentürk, şehit ailelerine evlatlarının vatan toprağı, bayrak, ezan, namus için şehit olduklarını kaydetti.

Türk milletinin tarih boyunca önemli zaferler kazandığını vurgulayan Şentürk, "Ülkemizin dört bir yanından evladımızı vatan uğruna şehit verdik. Hilal ve haçlının savaşı bugün de Afrin’de devam ediyor. Kahraman Mehmetçiklerimiz Afrin’de tarih yazıyor, destan yazıyor. Ezanımız okunuyor, bayrağımız dalgalanıyor, bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak bunları şehit ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimizin ailelerine de destek olmak ise bizim vefa borcumuzdur. Onlar için üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şentürk, şehit yakınlarıyla tek tek ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.

Öte yandan Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız ve beraberindeki heyet, Şehit Jandarma Astsubay Mustafa Gevrek'i ve polis memuru Durmuş Turan Bülbül'ün evlerinde ailelerini ziyaret ettiler.

Kaynak: AA