Üniversite Öğrencilerine TÜİK Tanıtıldı

Trakya Üniversitesi (TÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü öğrencilerine Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tanıtıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü iş birliği ile Ekonometri Bölümü 4. sınıf öğrencilerine yönelik TÜİK Tanıtım ve Eğitim Programı düzenlendi.

Ekonometri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Metin, araştırma görevlisi Süreyya Dal ve TÜİK Edirne Bölge Müdürü Kenan Çelebi'nin organizatörlüğünde TÜİK Ekonomik Araştırmalar Grubu Sorumlusu Halil Emecen ve diğer takım sorumluları eğiticiliğinde gerçekleştirilen program 4 gün sürdü.

Programda öğrencilere TÜİK, istatistik üretim süreçleri ve istatistik analiz yazılımı SAS programıyla veri analizi konusunda sunumlar yapıldı. Program sonunda katılan öğrencilere sertifika verildi.

TÜİK Bölge Müdürü Çelebi, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, üniversite ve TÜİK iş birliği ile ilk kez böyle bir program düzenlendiklerini belirterek, "Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan siz değerli gençlerimizin kurumumuza olan ilgileri bizi oldukça memnun etti. İleride aramızda görmekten mutluluk duyacağımız siz gençler için bu programın hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen değerli hocalarımıza ve Bölge Müdürlüğü personelimize teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA