Tokat'ta Jandarma Karakolu Açıldı

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde jandarma karakolu törenle açıldı.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Bereketli beldesinde inşa edilen jandarma karakolunun açılışında, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimini hatırlattı.

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmasına işaret eden Aslan, "O peygamber ocağında, Peygamber Efendimizin ismini almış, ordumuzun elbisesini çalmış birtakım teröristler çaldıkları silahlarla bu milletin üzerine yürüdüler. O gün bu millet tankların önünde durdu. Tankların üstüne çıktı. Tankların altına yattı. Buna fırsat vermedi." diye konuştu.

O dönem, Avrupa'da ve dünyanın birçok yerinde "Artık Türk ordusunun güç kaybettiği ve itibar kaybettiği"nin konuşulduğunu ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"'Bundan sonra Türk ordusu hiçbir harekat yapamaz.' dediler. Asıl 15 Temmuz'dan bir ay sonra biz El Bab'a girdik. 70 günde El Bab, Azez ve Cerablus yaklaşık iki kilometrelik alanı teröristlerden temizledik. Asıl 15 Temmuz'dan sonra ordumuz güçlendi. Bu millete, bu ülkeye karşı, demokrasiye karşı içlerinde düşmanlık olan birtakım hainler ayıklandı. Ordumuz gerçek hüviyetini kazandı. Büyük başarılara imza atmaya başladı."

Tokat Valisi Ömer Toraman da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünde Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alındığını vurgulayarak, "Dün çok büyük bir birlik günüydü. Çanakkale'de elde edilen zaferin yıl dönümünde Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'de ordumuz büyük bir zafer elde etti." dedi.

Açılış törenine Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Garnizon ve 48. Piyade Er Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan da katıldı.

Kaynak: AA