Sincan Bir Kez Daha 'Çanakkale Geçilmez' Dedi

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve bu şanlı zaferde şehit olan kahramanlarımız Sincan’da yâd edildi. Günün erken saatlerinden itibaren coşkuyla beklenen program Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın şehit ailelerini ağırlamasıyla başladı. Sincan Kültür Evi’nde şehit ailelerini ve yakınlarını ağırlayan Başkan Ercan “Sizlere çok şey borçluyuz. Sizler iyi ki varsınız” dedi.

Akşam saatlerinde ise binlerce Sincanlı, Sincan Kapalı Spor Salonu’na akın etti. Başkan Ercan’ın ev sahipliğindeki programa Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Avukat Soner Arslanargun ve MHP Sincan İlçe Başkanı Altuğ Barış Doğan katıldı.

Bahri Özüpek’in sunuculuğunu üstlendiği program Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başladı.

Sincan Kapalı Spor Salonu’nda dosta güven düşmana korku salan mehteran gösterisinin ardından Kur’an tilavetiyle kahraman Mehmetçiklerimiz rahmetle anıldı.

Duygu dolu anlar yaşandı

Yüreklerin tek olduğu günde dualar hep bir ağızdan okundu. Şehitleri Anma Programında kahraman Mehmetçiklerin canlarını korkusuzca ortaya koyup ‘Ölmek Var Dönmek Yok’ dedikleri kutsal mücadeleyi türküleriyle anlatan Esat Kabaklı Sincanlılara unutulmaz anlar yaşattı. “Çanakkale sadece bizim değil bütün ümmetin destanıdır” diyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise anlattığı kıssalar ve hikayelerle salonda duygu dolu anlar yaşattı.

Gösteriler büyük alkış topladı

Duaların bir an bile kesilmediği programda aminler Kahraman Mehmetçikler için yükseldi. Programda Çanakkale ruhu kum sanatıyla da pekişti. Ömer Faruk ’nin sıra dışı kum gösterisiyle akıllara kazınacak anlar yaşandı. Dünya’nın ilk ve tek Engelli Semazen Ekibi Umudun Kanatları ise Çanakkale özel gösterimiyle büyük beğeni topladı. Ayakta dakikalarca alkışlanan ekip, vatandaşların bam teline dokundu.

Ödüller sahiplerini buldu

Sincan Belediyesince ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve bilgi yarışmalarında dereceye girenler de gecede ödüllendirildi. Başarılı öğrencilere ödülleri; Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük ve Sincan İlçe Başkanı Avukat Soner Arslanargun tarafından verildi.

Çanakkale bir iman meselesidir”

Çanakkale’nin öneminden bahseden Sincan Kaymakamı Abdullah KüçükÇanakkale ruhu sadece bir imkân meselesi değildir. Çanakkale; Cephede Seyit Onbaşı’nın top mermisi, 15 Temmuz’da Ömer Halis Demir’in haine sıktığı kurşun ve Afrin’de Musa Özalkan’ın bıraktığı vasiyetidir. Yani Çanakkale bir imkân değil bir iman meselesidir” dedi.

Çanakkale zaferi bir manifestodur”

Tarihin ve kültürün aktarılmasında önemli çalışmalar yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan Çanakkale Zaferi’nin sadece bir savaş olmadığının altını çizdi. Başkan Ercan “Çanakkale sadece bir savaş cephesi değildir. Çanakkale yeniden doğuşun bir olmanın diri olmanın ruhudur. Çanakkale yeniden millet olmanın destanıdır. Çanakkale bir ruh, bir manifesto, milli ruhumuzu ölümsüzleştiren bir belgedir. Çanakkale bir haykırış, bir destandır. Ölüme giden ölümsüzlerin destanıdır. Tıpkı Malazgirt gibi, tıpkı İstanbul’un Fethi gibi Varna gibi Kosova gibi Kut’ül Amare gibi Tıpkı Sakarya gibi Dumlupınar gibi 15 Temmuz gibi Afrin gibi Çanakkale ruhu dün olduğu gibi bugün de bizlerle. Ben bu duygularla başta Çanakkale olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Vatan, millet, istiklal, iman ve toprak için gövdesini siper eden Kahraman şehitlerimizden Allah razı olsun “diye konuştu.

Kaynak: İHA