Nazilli'de Öğrenciler Çanakkale Zaferi'ni Canlandırdı

Nazilli Anadolu Lisesi öğrencilerinin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında düzenledikleri etkinlik beğeni topladı.

Nazilli'de Öğrenciler Çanakkale Zaferi'ni Canlandırdı
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kapsamında ilçe genelinde yapılan etkinliklerin 2. Gününde Nazilli Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük başta olmak üzere Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, Cezaevi Bölük Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, kurum ve kuruluşların müdür ve daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, şehit ve gazi yakınları, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.



Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Nazilli Anadolu Lisesi Müdürü Hanifi Güney, Çanakkale Zaferi’nin dünyada eşi benzer görülmemiş ve Türk Savaş Tarihine altın harflerle yazılmış bir zafer olduğunu belirtti.

Güney, “18 Mart, Çanakkale’nin geçilmeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilmeyeceğinin, Türk Vatanının parçalanamayacağının tün dünyaya haykırıldığı gündür. Bu nedenle meclisimiz tarafından alınan 4768 sayılı yasa ile bu gün ‘Şehitler Günü’ olarak kabul edilmiştir. Çanakkale Zaferi, dünyada bir dönüm noktasıdır. Güç dengelerinin değiştiği, Türk Milletinin kahramanlık ve fedakarlık anlamında tüm dünyaya örnek olduğu bir destandır. O günden bu güne bayrak ve vatan sevgisini her gittiği yerde taşıyan asil Türk Milletinin, Afrin’de olduğu gibi şehitliğin, Allaha kavuşmanın mutluluğunu yaşayanların günüdür” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kutlamaları çerçevesinde ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından devam eden program, Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı ve öğrencilerin görev aldığı oratoryo le son buldu.
Kaynak: İHA