Miniklerden Şehitlik Ziyareti

Osmaniye'de anaokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla şehitlikte dua etti ve şehit mezarlarına çiçek bıraktı.

Osmaniye'de, Kadirli Anaokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla şehitlik ziyareti yaptı.

Asker ve polis kıyafeti giyen öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla Kamil Kara Bulvarı üzerinden Garnizon Şehitliğine yürüdü.

Şehitlik anıtına çelenk koyan çocuklar, şehitler için dua okuduktan sonra temizledikleri şehit mezarlarına çiçek bıraktı.

Kadirli Anaokulu Müdürü Ertuğrul Gazi Topal, burada yaptığı konuşmada, öğrencileriyle şehitleri anmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

TSK ve ÖSO güçlerince Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alınmasının büyük bir zafer olduğunu ifade eden Topal, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize vatan sevgisini yakından tanıtmak ve yaşadığımız dünyaya karşı bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla geldik. Şehitliğimizi ziyaret edip çocuklarımıza bunu yaşatmayı istedik. Vatanımız ve ülkemizin geleceği için her Türk evladı seve seve bayrağı devralmaya hazır olacaktır. Afrin'de elde edilen zafer hepimizi mutlu etmiştir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

Anaokulu öğrencilerinden 6 yaşındaki Ayça Yılmaz ise, dualarının Mehmetçik ile birlikte olduğunu belirterek "Mehmetçikleri çok seviyoruz. Allah'ım onları korusun. Onlar bizim için savaşıyorlar. Kalbimiz onlarla atıyor." diye konuştu.
Kaynak: AA