Mersin'de Su Kalitesine Anlık İnceleme

İçel Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen altyapı yatırımları ve akıllı altyapı sistemleri ile suyun tüm değerleri ve geçtiği aşamaların 24 saat takip edildiği bildirildi.

Mersin'de Su Kalitesine Anlık İnceleme
MESKİ’den yapılan açıklamada, ayrıca gezici su analiz laboratuvarı aracı ile de vatandaşların adreslerinde su analizleri yapılarak musluklara ulaştırılan suyun kalitesinin korunduğu belirtildi.

İçel sınırlarında halk sağlığını etkileyecek herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yönetmelikler gereğince düzenli olarak su numuneleri alındığı ve alınan su numunelerinde kontrol izleme ve bunların dışında birçok parametrelerin kontrol edildiği ifade edilen açıklamada, "Kontrol izleme parametreleri, suyun gerekli kriterlere uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla suyun kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesini ve aynı zamanda içme suyu arıtımının yapılması durumunda bu arıtımının etkili olup olmadığı hakkında düzenli bilgi sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu analizlerin sonuçları ’TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar’ standardını sağlayan TÜRKAK tarafından akredite olan ulusal/uluslararası geçerliliğe sahip, Merkez Su Analiz Laboratuvarı tarafından raporlanmakta ve gerektiğin de vatandaşlarımıza haber verilerek önlemler alınmaktadır" denildi.

Hayata geçirilen altyapı yatırımları ile Türkiye’nin en kaliteli sularından birinin vatandaşların musluklarına ulaştırdığı vurgulanan açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi; "MESKİ, Berdan Baraj Gölünün korunmasına yönelik faaliyetler, altyapı projeleri ve yüksek teknoloji arıtma tesisleri ile Türkiye’nin en kaliteli içme sularından birini İçellilerin musluklarına ulaştırıyor. Berdan Gölünden ve il genelindeki yeraltı ve yerüstü kaynaklarından vatandaşların musluklarına ulaşana dek suyun tüm değerleri ve geçtiği aşamalar 24 saat izleniyor. Şehrin su güvenliğinin sağlanması ve korunması açısından büyük bir öneme sahip olan Merkez Su Analiz Laboratuvarının yanı sıra MESKİ makina parkına kazandırılan gezici su analiz laboratuvarı ile de vatandaşların adreslerinde ve kontrol noktalarında su analizleri yapılarak hem musluklara ulaştırılan suyun kalitesi korunuyor hem de sürdürülebilirliğin sağlanması noktasında yeni çalışmalar için tespit yapmış oluyoruz."

‘Suyun her anı izleniyor’

MESKİ olarak en önceliklerinin, vatandaşların musluklarına ulaştırılan içme suyunun kalitesini koruyarak sürdürülebilirliğini sağlamak olduğu ifade edilen açıklamada, "İçme suyuna yaptığımız önemli yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz alternatif içme suyu kaynağı projeleri ile musluklarından su içilebilen nadir şehirlerdeniz. Berdan Barajından ve çeşitli yeraltı-yerüstü kaynaklarından temin edilen su, tüm değerleriyle musluklara ulaşana dek anlık olarak takip ediliyor. MESKİ olarak vatandaşlarımızın musluklarından güvenle içebilecekleri suyu ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz" denildi.
Kaynak: İHA