İZTO'da Seçime Doğru

Başkan Adayı Özgener: 'İzmirli KOBİ’leri ihracatçı yapacağız'.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, kentteki KOBİ’lerin birer ihracatçıya dönüşmesi için çalışacaklarını bildirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesinin konuğu olan Özgener, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) ihracat yapma kapasitesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Nicelik olarak KOBİ’lerin önemli bir konumda bulunduğunu, teknolojik yatırımlarla bu firmaların niteliklerinin de arttırılması gerektiğini dile getiren Özgener, şunları ifade etti:

"KOBİ'lerin karlılık, verimlilik, kredi yönetimi ve ihracatı arttırmalarına yönelik adımlarımız olacak. İhracata yönelik üretim yapan tüm KOBİ’lerimiz için 'Atölye Kentler' oluşturacağız. Bir de bunlara dış ticaret eğitimleri ve finansal destekleri ekleyeceğiz. Biri kentin kuzeyinde diğeri güneyinde iki lojistik merkeziyle hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edilecek. Lojistik merkezlerle yabancı yatırımcının da gözü İzmir’e çevrilecek."

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ise takım ruhuyla çalışılması halinde İzmir’in çok daha iyi yerlere geleceğini belirterek kentin yeni bir heyecana ve harekete ihtiyacının bulunduğunu, tüm KOBİ'lerin ihracatçı haline getirilmesi fikrinin heyecan verici olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA