Çanakkale Şehitleri Anıldı

Gölpazarı Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Yasin-i Şerif okutuldu.

Belediye Çay Bahçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Yasin-i Şerif okundu ve İlçe Müftüsü Harun Aydoğdu tarafından dua yapıldı.

Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları'nın sıradan bir savaş ve mücadele olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu mücadele Türk ulusuna büyük bir komutan, büyük bir devlet adamı ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü kazandırmıştır. Bizler Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuza kadar müteşekkiriz. Bu vesile ile bize bu vatanı hediye eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu güne kadar canını ülkesi ve vatanı için feda etmiş tüm şehitlerimiz ile edebiyata intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun."

Programa Kaymakam Kadir Duman, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hüseyin Kaçmaz, İlçe Emniyet Amiri Öner Sevük, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA