Biga'da Şehit Aileleri Ve Gaziler Bir Araya Geldi

Biga Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna kahvaltı verildi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can, ilçedeki şehit aileleri ve gazileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla onurlarına düzenlenen kahvaltı etkinliğinde konuk etti.

Can, etkinlikte yaptığı konuşmada, vatan, millet ve bayrak için kanlarını, canlarını şerefle feda eden şehitleri rahmetle andığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bizler, dinimiz gereği inanıyoruz ve biliyoruz ki şehitlerimiz asla ölmez. Bizler belki dünya gözü ile onları göremiyoruz ancak Rabbimizin huzurunda Peygamber'den sonraki en yüksek makama erişen değerli canlarımız, şehitlerimizdir. Rabbim bu mertebeyi bu kardeşlerimize nasip etti. Allah onlardan razı olsun. Bu vatanın her karışı şehit kanı ile sulanmış ve hala da vatanımız için şehit vermeye devam ediyoruz. Biz bir oldukça beraber oldukça hep birlikte oldukça bizi biz yapan değerlere sahip çıktıkça evet bekli şehit vereceğiz ancak bu vatanı asla böldürtmeyeceğiz. Sonsuza kadar bu bayrak vatan topraklarında dalgalanacak. Sizler şehit yakınları olarak canınızı kanınızı şehit verdiniz ne mutlu size ki öbür tarafta size şefaatçi olacak bir insan var."

İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tarık Bişirgen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, daire amirleri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Kaymakam Can, kahvaltıda yaptığı konuşmada,

Can, hayatta olan gazileri de sağlık ve sıhhat dileklerinde bulundu.

Kaynak: AA