Beşir Derneği Tüm Türkiye'de Çanakkale Şehitlerinin Sofrasına Misafir Oldu

Beşir Derneği tarafından tüm Türkiye’de ‘Çanakkale Şehitlerimizin Sofrasına Misafir Oluyoruz’ etkinliği kapsamında 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük’ünün Çanakkale cephesindeki yemek listesine göre yemek dağıtımı yapıldı.

Beşir Derneği Tüm Türkiye'de Çanakkale Şehitlerinin Sofrasına Misafir Oldu
Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılında Beşir Derneği tarafından tüm Türkiye’de ‘Çanakkale Şehitlerimizin Sofrasına Misafir Oluyoruz’ etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında 1915 yılında Çanakkale’de mücadele eden 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük’ünün yemek listesine göre vatandaşlara yemek dağıtımı yapıldı. Vatandaşlara listede yer alan üzüm hoşafı, buğday çorbası ve yarım ekmek verildi.

Etkinlik kapsamında Çanakkale’de mücadele veren askerlerin hangi şartlarda savaştığını göstermek istediklerini belirten Beşir derneği Derince Temsilcisi Ahmet Kandermir “Hemşerilerimize Çanakkale Zaferinin ve o tarih şuurunun yaşatılması için ecdadımızın o günkü bir günlük menüsü olan hoşaf ve ekmek ikramında bulunduk” dedi.

“Birlik ve beraberliğin gücüyle dostlukların pekişeceğine dikkat çeken Kandemir, “Çünkü inanıyoruz ki o ruh yeniden hissedilir, yeniden ihya edilir, yeniden dirilirse her şey tarihte olduğu gibi bugün de yerli yerini bulur. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin gücüyle dostluklar pekişir, mazlumlar kurtulur, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizin ruhları şad olur” diye konuştu.

Etkinlikte yemek dağıtımı yapan görevliler dönemin asker kıyafetlerini giydi
Kaynak: İHA