Batman'da Misak-I Milli Konferansı

Batman'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla "Misakı Milli Yeniden Türkiye'yi Davet Ediyor" konulu konferans düzenlendi.

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Batman İl Başkanlığı ile Batman Üniversitesi işbirliğiyle Merkez Kampüs Konferans salonunda düzenlenen konferansa, Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejik Daire Başkanı Muhammet Hakan Tanrıöver, Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, TÜRKAB Türkiye Kardeşler Birliği Genel Başkanı Sait Ali Arslan ve öğrenciler katıldı.

Tanrıöver, ülkenin son yıllarda yaşadığı siyasi olaylara değinerek, gezi olayları, hendek olayları ve 15 Temmuz darbe girişimini savuşturulduğunu ve milletin emperyalistlerin oyununa teslim olmadığını söyledi.

Arslan ise tarihin yazdığı en şerefli kahramanlar olan Çanakkale şehitlerini anmak için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Amacımız bu vatanın ne kadar zor şartlar altında vatan toprağı olarak elde edildiğini anlatmaktır. Vatan dediğimiz bu topraklar haritayla çizilmiş bir toprak parçası değildir. Vatan eğer bedeli kanla, canla ödenmişse o toprak vatan olur. Çanakkale'yi Çanaklale yapan gelenlerin karşısında duran asil ruhtur."

Rektör Durmuş da "103 yıl sonra yine 18 Mart günü ordumuz Afrin'e Çanakkale ruhuyla girdi. Buna en fazla kim sevindi. Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz sevindi çünkü İslamın son ordusu gelmişti. Afrin'de 103 yıl sonra Çanakkale ruhunun tekrar canlandığını gördüler." dedi.

Kaynak: AA