BAL-GÖÇ Genel Başkanı Özkan Açıklaması

'Yıllardır Bursa'mızın önemli dinamiklerini oluşturan çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Nevruz komitesince koordine edilen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlama programı bu yıl da coşkuyla icra edilecektir'.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Yüksel Özkan, "Yıllardır Bursa'mızın önemli dinamiklerini oluşturan çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Nevruz komitesince koordine edilen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlama programı bu yıl da coşkuyla icra edilecektir." dedi.

Özkan, düzenlediği basın toplantısında, baharın gelişini simgeleyen Nevruz'un, sevgi, kardeşlik, barış ve bereketin sembolü, baharın müjdecisi olduğunu söyledi.

Nevruz Bayramı'nın İslamiyet öncesine uzanan ve beş bin yıllık bir tarihi olan, hiçbir mezhep, siyasi görüş ve başka bir unsura atfedilemeyecek en eski Türk Bayramı olduğunu belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Bugün Orta Asya olarak da tanımlanan Türkistan coğrafyasında eski Türklerin yılbaşı olarak kabul ettikleri Nevruz, on iki hayvanlı Türk takviminde çok eskiden beri coşkulu törenlerle kutlanmaktadır. Balkanlarda 'Mart Dokuzu', 'Hıdrellez' veya 'Kakava' şenlikleri gibi değişik isimler altında Nevruz Bayramı değişik tarihlerde kutlanmaktadır. Ortak bir kültürün ürünü olan bu en eski Türk bayramı Nevruz'a sahip çıkmak, eski gelenek ve göreneklerimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak demektir. Yıllardır Bursa'mızın önemli dinamiklerini oluşturan çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Nevruz komitesince koordine edilen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlama programı bu yıl da coşkuyla icra edilecektir. Tüm Bursalıları 21 Mart Çarşamba günü saat 11.00'de Atatürk Anıtı'nda ve saat 13.00'te Kent Meydanı'nda yapılacak Nevruz törenlerine davet ediyoruz."
Kaynak: AA