Opera Sanatçıları, Gökyüzünde Çanakkale Türküsü'nü Söyledi

Onur Air Havayolları, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yılını, opera sanatçılarının gökyüzünde söylediği Çanakkale Türküsü’yle kutladı. Binlerce metre yükseklikte gerçekleştirilen sürpriz karşısında yolcular duygu dolu anlar yaşadı.

Opera Sanatçıları, Gökyüzünde Çanakkale Türküsü'nü Söyledi
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yılı olması münasebetiyle Ankara Devlet Opera ve Bale Sanatçıları’ndan oluşan dört kişilik ekip, Onur Air Havayolları’nın İstanbul-Çanakkale seferini gerçekleştiren uçağında radyocu Nihat Sırdar’ın duygulu anonsunun ardından yolculara Çanakkale Türküsü’nü söyledi.

Zaferin yıl dönümünde yerden binlerce metre yüksekte gerçekleştirilen sürpriz karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşayan yolcular türkünün bitmesinin ardından alkışlarla karşılık verdi.

Zaferin yıl dönümünde özel anma töreni

İstanbul’dan Çanakkale’ye hareket eden uçakta, yolcular normal bir seyir beklerken radyocu Nihat Sırdar’ın “Bildiğiniz gibi içerisinde bulunduğumuz hafta, tarihsel bakımdan ülkemiz için büyük önem taşıyor. 103 yıl önce kahraman askerlerimiz şu anda üzerinde bulunduğumuz Çanakkale yarımadasındaki topraklarda canlarını vererek ülkemizi savunuyordu. Tarihimize kanla, şanla yazılan; yüz binlerce vatan evladının gözünü kırpmadan hayatını hiçe saydığı bu savunma, ülkemize aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi kurtarıcı bir önderi de kazandırmıştır. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferimiz kutlu olsun. Şimdi sizleri, şehitlerimizin aziz ruhları için kısa bir sessizliğe davet ediyorum” anonsuyla karşılaştı.

Binlerce metre yükseklikte duygu dolu anlar

Anonsun ardından tüm yolcuların şehitlerimizi dua ve saygıyla anmasıyla birlikte yolcular arasında sadece bu anlamlı organizasyon için bulunan Ankara Devlet Opera ve Bale Sanatçıları Tenor Oğuz Sırmalı, Soprano Mehlika Karadeniz, Bas Özgür Savaş Gençtürk ve Soprano Eda Akgün sırayla ayağa kalkarak hep birlikte Çanakkale Türküsü’nü söyledi.

Türkünün bitmesini takiben uçakta bulunan 147 yolcudan bazıları gözyaşlarına hakim olamazken, özel sürpriz alkışlarla son buldu.
Kaynak: İHA