Milletvekili Aydemir Açıklaması 'Allah Bizi Şühedamızın Davasına Sadık Kılsın'

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Çanakkale Zaferi, Yüce milletimizin ikbal ve istikbali adına cihana karşı kaydedilmiş eşsiz bir cihattır. İslam ruhu ile milli dinamizmin eseri, iman ve milli heyecanın ifadesi, İman ordularımızın zaferidir. Rabbim bizi onların davasına ebediyen sadık kılsın” dedi.

Milletvekili Aydemir Açıklaması 'Allah Bizi Şühedamızın Davasına Sadık Kılsın'
Milletvekili Aydemir, “Çanakkale Zaferi; takdirini hakkın, tarifini ruhunu mukaddeslerine adayanların, tasvirini iman ordularının yaptığı ve tarihini Allaha dayanıp, saye sarılan ve hikmete ram olanların yazdığı bir diriliş destanıdır. 7 düvele karşı yüce milletimize ait vahdet ve tevhit imanının tescilidir” vurgusunu yaptı.

Milletvekili Aydemir, “Tarihini bir sanat eseri gibi imanla yazılmış destanlarıyla tezyin eden bu yüce millet, İman şairimiz Akif’in kaydıyla ‘Ordu milletlerin en sarbı’, Çanakkale’de küresel hafıza ve idrake ‘‘Tarihini kendin yazıyorsan eserindir’’ hakikatini bir kez daha belletmiş, yüce milletimiz Bedir Ruhunun ebediyen diri kalacağı kararlılığını göstermiştir” ifadesini kullandı.

Türk Milletinin vahdet doğrusu üzerinde tarihini imanıyla yazdığını belirten Milletvekili Aydemir, “Yüce Milletimizin imanı, Milli şairimiz Akifimizin tarifiyle, ‘Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından/Alınır kala mı göğsündeki kat kat iman/hangi kuvvet onu haşa edecek kahrına ram/Çünkü tesisi ilahi o metin istihkam’ övgüsüne mazhardır. Bu iman bugün de Afrin’de bir kez daha tecelli ediyor” diye konuştu.

Aziziye’de, Çanakkale’de küresel zulme karşı sergilenen tarihi duruşun birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla kaydedildiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, “Bu zaferler, ‘Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez’ hakikatinin küresel hafızaya kaydıdır. 20’inci asır ebu cehillerine set çeken bu milli iman, her daim rehberimiz olmayı sürdürecektir. Sahipsiz olan memleketin batması haktır/Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır’ hakikatine ram olarak nefsini mukaddesatına adayan, coğrafyamızı mübarek kanlarını sebil ederek vatan olarak tescillendiren şühedamızı rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz hatıra ve davalarına ebediyen sadık kalacağımız ahdini yineliyoruz. Rabbim hepimize o yüce makamı nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA