Çanakkale Zaferi'ni Satrançla Kutladılar

Antalya'da, 18 Mart Çanakkale Zaferi Satranç Turnuvası gerçekleştirildi.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Satranç Federasyonu ve Konyaaltı Gençlik Derneği iş birliğiyle düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi Satranç Turnuvası, Turgut Özal Kapalı Spor Salonunda, Antalya genelinden öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, çocuklara düşünerek hareket etmeyi, sabretmeyi aşılayan satranç sporunu, bu anlamlı günde gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz, çocuklarımıza ve gençlerimize yaşamaktan onur duyacakları bir şehri armağan etmek istiyoruz. Bundan yıllar evvel vatan ve millet aşkıyla yürekleri çarpan ecdatlarımız canıyla kanıyla bu güzel vatanı düşmandan temizlemiştir Bu güzel vatanı bizlere yurt kılmak için canını veren şehitlerimizi saygı, minnet, şükranla yad ediyorum."

Konuşmasının ardından ilk satranç müsabakasının açılış hamlesini yaparak turnuvayı başlatan Tütüncü, tüm öğrencilere başarılar diledi.

Turnuvaya katılan öğrenciler, kupa, madalya, flash bellek ve Kepez Belediyesi tesislerinde gerçekleştirilen aktiviteler ile ödüllendirildi.

Kaynak: AA