Bingöl'de Çanakkale Zaferi Törenleri

Bingöl’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Bingöl'de Çanakkale Zaferi Törenleri
Tören Bingöl Valisi Ali Mantı, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Naim Tan’ın Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı.

Kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler ve askeri erkanın hazır bulunduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Personel Yarbay Mehtap Yıldırım, “Şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya azmin, cesaretin ve fedakarlığın sayısız örneklerinin sunulduğu Çanakkale Savaşı, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir. Çanakkale Zaferi biricik evlatlarını şefkat ve muhabbetle bağrına basıp ‘Oğul seni yetiştirdim hizmet eyle vatana. Ak sütümü helal etmem saldırmazsan düşmana’ diyerek cepheye uğurlayan cefakar anaların ve analarının elini öperek ‘Hakkını helal et şefkatli ana, canım feda olsun kutsal vatana’ sözleriyle karşılık veren yiğit ve kahraman Mehmetçiğin tarih sahnesine çıkan ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ile yazdığı bir eserdir” diye konuştu.

Tören, 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında il genelinde yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile sona erdi. Törenin ardından Bingöl protokolü, il mezarlığındaki şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı.
Kaynak: İHA