Akşehir'de Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Etkinlikleri

Konya’nın Akşehir ilçesinde Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Akşehir'de Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Etkinlikleri
Garnizon Şehitliğinde anıta çelenklerin koyulmasıyla başlayan programa İlçe Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, askeri ve sivil erkan, siyasi parti temsilcileri ile şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Programda, saygı duruşunda bulunularak, saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşının okunmasından sonra törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı ve Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk şehitlik defterini imzaladı. Kaymakam Mehmet Türk’ün defteri imzalamasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Yapılan duanın ardından törene katılan protokol tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakıldıktan sonra şehitlikteki tören sona erdi.

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ve İlçe Müftü Vekili Ali Güngör bazı şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti. Akşehir’deki etkinlikler, Akşehir Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesinin organizasyonuyla ilçe protokolünün de katıldığı Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrasında şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına verilen yemekle son buldu. Yemek sonrası Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilirken, Belediye Başkanı Salih Akkaya ile İlçe Kaymakamı Mehmet Türk birer konuşma yaparak şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını söylediler.
Kaynak: İHA