Yardımeli Ekibi Moritanya'da

Yardımeli Derneği Başkanı Sadık Danışman ve Genel Koordinatörü Osman İlhan, Moritanya'da yapımı süren Yardımeli Eğitim Külliyesi'ni inceledi.

Yardımeli Derneği Başkanı Dr. Sadık Danışman ve Genel Koordinatörü Osman İlhan, Moritanya'da yapımı süren Yardımeli Eğitim Külliyesi'ni inceledi.

Dernekten yapılan açıklamada, derneğin yurt içi ve yurt dışı projelerinin, yönetim kurulu üyeleri arasında sorumluluk paylaşımı yapılarak yakından takip ve kontrol edildiği belirtildi.

Derneğin Moritanya'da devam eden faaliyetlerini yerinde görmek ve inşaatı süren külliyenin son durumunu kontrol etmek amacıyla Danışman ve İlhan'ın bölgeye gittiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Moritanya, Afrika'nın batısında, 1 milyon metrekare yüzölçümü ile kıtanın büyük ülkelerinden biri. Topraklarının sadece yüzde 0,2'si tarıma elverişli, Müslüman bir ülke. Moritanya'da 20 dönüm arsa üzerine inşa edilen Yardımeli Eğitim Külliyesi, 600 metrekare oturumu ve 2 bin metrekareye yakın kapalı alanı ile yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına hizmet edecek. Büyük kısmı tamamlanan külliyeyi ziyaret eden Dr. Sadık Danışman, yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi için gerekli talimatları verdi. Moritanya'da devam eden diğer çalışmaları da birebir kontrol eden Danışman, yetkililerle, yerel yöneticilerle ve Türkiye'nin bölgedeki resmi kurumları ve STK'larla istişare toplantıları gerçekleştirdi. Kardeş aileler, yetimler ve açılan su kuyuları bizzat ziyaret edilerek, ilgililerden bilgiler alındı."
Kaynak: AA