Van Güvenlik Korucuları Ve Şehit Aileleri Derneğinden Güvenlik Korucularına Yapılan Saldırıya Tepki

Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, son bir haftada Van’da 2 güvenlik korucusunun PKK tarafından şehit edildiğini belirterek, "Hain ve alçak teröristleri lanetliyorum” dedi.

Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, yaptığı açıklamada il merkezinde Fuat Kılağus isimli güvenlik korucusunun dün gece silahlı saldırı neticesinde şehit olduğunu söyledi.

Kahraman, “Son bir haftadır Van’da 2 korucumuz PKK tarafından hain ve alçakça şehit edilmişlerdir. Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Alçak vatan haini teröristleri kınıyorum, lanetliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, polisimizin, güvenlik korucumuzun karşısına çıkmaya cesaret etmeyen kancık ruhlu teröristler, ABD’nin itleri, hain bir şekilde yiğitlerimizi şehit ediyorlar. Dağlarda kaçacak delik arayan hainler, fırsatını bulduklarında etek giyerek, başlarına başörtü takarak gizlenmekte ve kalleşliklerine yenisini eklemektedirler” dedi.

Güvenlik korucularının başta Doğu ve Güneydoğu’da PKK ile yürütülen operasyonlarda çok başarılar elde ettiğini dile getiren Kahraman, “Şimdi de Afrin’de PYD/YPG’ye karşı askerimiz ve polisimiz ile birlikte kahramanca mücadele vermektedirler. PKK, korucularımıza suikast düzenleyerek kendince gözdağı vermek istemekte, korucularımızı korkutma, sindirme maksadını gütmektedir. Korucularımıza suikast düzenleyerek Afrin operasyonunun intikamını almaya çalışmaktadır. Ama hain ve alçak teröristler bilmelidir ki hiçbir güç bizi bu haklı davamızdan vazgeçiremez. Şehit olsak da, gazi olsak da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz sürecektir. Hiç kimse bizi korkutamaz, sindiremez. Bu saldırılar bizi davamıza sımsıkı bağlamaktadır. Çünkü biliyoruz ve inanıyoruz ki biz ölürsek şehit, teröristler ölünce leş oluyor. Bu vesilelerle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Hain ve alçak teröristleri lanetliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA