Vali Ustaoğlu'nun Ahlat Ziyareti

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 946’ıncı yılı münasebetiyle bu yıl Ahlat ilçesini de kapsayacak etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere Ahlat’a ziyaret gerçekleştirdi.

Vali Ustaoğlu'nun Ahlat Ziyareti
Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban tarafından karşılanan Vali Ustaoğlu, ilk olarak etkinliklerin yapılacağı alanda gezi ve incelemelerde bulundu. Ahlatlı muhtarlarla buluşan Vali Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her ay muhtarlarla buluştuğunu, bu buluşmaların muhtarlara ne kadar değer verildiğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ustaoğlu, “Cumhurbaşkanımızı mahcup etmeme adına, yoğun birer nefer gibi çalışacağız. Bizlerin elbirliğiyle adeta bir nefer gibi koşturması, çalışması gerekiyor. Ahlat’ın tarihi misyonuyla marka olma yolunda parlak bir dönemi yaşayacağı müjdesini veriyorum. Malazgirt’le ortak yapacağımız bu yılki etkinlikle binlerce insan buraya akın edecek, Ahlat kültür turizmi, tarih turizmi, inanç turizminin merkezi olacak” dedi.



“Devlet tüm kurumlarıyla ahlat için seferber oldu”

Ustaoğlu, herkesin bazen kendi bulunduğu ilin değerinin farkında olmadığını belirterek, “Bu kadar özellikli, bu kadar misyonlu, bu kadar tarihi kimlikli olan bir ilçede doğmak, büyümek bir ayrıcalıktır. Sizler bu ayrıcalığı yaşayan insanlarsınız. Kubbetül İslam diye tabir edilen 3 beldeden birine mazhar olmuş bir yerde yaşıyorsunuz. İnşallah buranın kıymetinin farkına varmamız lazım. Devlet tüm kurumlarıyla Ahlat için seferber oldu. Önümüzdeki dönemde imkan ve fırsatların Ahlat ilçemiz için olacağına inanıyoruz. Bizim de bunun karşılığı olarak devletimizin buraya sunmuş olduğu bu imkanlara karşı onları mahcup etmeyecek düzeyde güçlü olmamız lazım. Bir olmamız lazım, iri olmamız lazım, diri olmamız lazım. Allah’ın izniyle elbirliğiyle kucaklaşarak o tarihe dönük misyonunun gölgesinde ve himayesinde ben çok iyi günlerin ilçemiz için olacağına inanıyorum. Her biriniz, bunun istifadesini ve karşılığını göreceksiniz. Çok güzel günler bizi bekliyor. Ülkemizin çıkmış olduğu bu yolculukta, biz burada gür bir sesle tek yumruk olacak şekilde gücümüzü her şeyiyle göstereceğiz” diye konuştu.

Vali İsmail Ustaoğlu, daha sonra Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban’ı ziyaret etti. Vali Ustaoğlu’na Selçuklu döneminde kullanılan ve ‘Fatih Yayı’ diye isimlendirilen ok hediye edildi.
Kaynak: İHA