Sergisinin Gelirini Şehit Ailelerine Bağışladı

Ressam Bülbül: 'Bu serginin en önemli tarafı benim için şehit aileleri ve Mehmetçik Vakfı yararına olması. Açılış töreninde 12 tablomu, açılışa katılan şehit ailelerine hediye ettim. Ayrıca sergiden satılan tablolardan elde edilen gelirin yüzde 30'unu da Mehmetçik Vakfı'na bağışladım'

İzmirli ressam Selim Bülbül, 23 yıllık emeğiyle yaptığı tabloları şehit aileleri yararına satıyor.

İzmir Resim ve Heykel Müzesi'nde 50 tablodan oluşan 4. kişisel sergisini açan Bülbül, 1995 yılında başladığı sanat hayatında yaptığı yağlı boya tabloları görücüye çıkardı.

Sanatçı Bülbül, itfaiye memuruyken el sanatlarına ilgisiyle resim yapma kurslarına gittiğini ve sanatını giderek geliştirdiğini emekli olduktan sonra resim yapmaya ağırlık verdiğini söyledi.

Bugüne kadar bazıları kişisel, bazıları da karma toplam 16 sergiye katıldığını dile getiren Bülbül, "Bu serginin en önemli tarafı benim için şehit aileleri ve Mehmetçik Vakfı yararına olması. Açılış töreninde 12 tablomu, açılışa katılan şehit ailelerine hediye ettim. Ayrıca sergiden satılan tablolardan elde edilen gelirin yüzde 30'unu da Mehmetçik Vakfı'na bağışladım." dedi.

Bülbül'ün sergisi 19 Mart'a kadar İzmir Resim ve Heykel Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.
Kaynak: AA