Serbest Bölgelerde Ticaret Hacmi Arttı

Türkiye Serbest Bölgeler Dernekler Platformu'na üye üretici ve ihracatçı firmaların yaklaşık 40 bin kişiye istihdam sağladığı ve 8 milyar dolar ticaret hacmine ulaştığı bildirildi.

Türkiye Serbest Bölgeler Dernekler Platformu 30. Olağan Toplantısı, Antalya Serbest Bölgesi İşadamları Derneği (ASBİAD) Başkanı Emre Şandan ve Yönetim Kurulu üyesi Hilmi Ünsal'ın ev sahipliğinde, tersanede yapıldı.

Platformun genel sekreteri Zahit Oğurlu, platformun 10 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Serbest bölgelerde mevzuat uygulamaları başta olmak üzere, Türkiye'nin ekonomik gelişmeleri değerlendirildi, KDV reform paketi kapsamındaki talepler, genel mevzuat uygulamaları, yeni kurulan serbest bölgeler ve TOBB Sektör Meclisi çalışmaları ile platform çalışmaları ele alındı.

Toplantıda, Türkiye Serbest Bölgeler Dernekler Platformu'na üye üretici ve ihracatçı firmaların yaklaşık 40 bin kişiye istihdam sağladığı ve 8 milyar dolar ticaret hacmine ulaştığı belirtildi.

Toplantıya Bursa Serbest Bölgesi İşadamları Derneği (BUSBİAD) Başkanı Mesut Tarım, Genel Sekreter Serkan Güllü, Ege Serbest Bölgesi İşadamları Derneği (ESBİAD) Başkanı Bilgen Salih Narlı, Kayseri Serbest Bölge İşadamları Derneği (KSABİAD) yönetim Kurulu üyesi Metin Kantarcı ve Abdurrahim Yılmaz, Kocaeli Serbest Bölge (KOSTBİR) Başkanı Necdet Salgür, Genel Sekreter Zahit Oğurlu ile derneklerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA