Muratpaşa'da Yaşlılara Saygı Haftası Heyecanı

Muratpaşa Belediyesi’nin Yaşlı Evlerinde, Yaşlılara Saygı Haftası heyecanı yaşanıyor. Kıdemli Muratpaşa sakinleri, 20 Mart Salı günü tango, vals, halk oyunları, müzik dinletileri ve bol sürprizli bir defileyle sahne alacakları gece için hummalı bir şekilde çalışıyor.

Muratpaşa'da Yaşlılara Saygı Haftası Heyecanı
TUİK’in 2017 nüfus istatistiklerine göre 488 bin 670 olan nüfusunun yüzde 13.6’sı olan 66 bin 764’ünü 60 yaş ve üstü oluşturan Muratpaşa ilçesinde yaşlılara saygı haftası hazırlıkları devam ediyor .

Yüzde 12.1 olan Antalya ortalamasının üzerinde yaşlı nüfusa sahip ilçede, Muratpaşa Belediyesi 4 yıl içinde birbiri ardına 3 Yaşlı Evini hizmete açtı. Sosyal hizmet uzmanları ve gerontologların görev aldığı merkezler, 60 yaş ve üzeri Muratpaşa sakinlerine üyelik sistemiyle birbirinden farklı alanlarda hizmet vermeye başladı.

Bugün üye sayısı 3 bin 500’ün üzerine çıkan Yaşlı Evleri, kıs sürede, kıdemli kent sakinlerinin zaman öldürdüğü yerler olmanın çok ötesine geçmeyi başardı. Yaşlı Evleri’nde sabah sporuyla başlayan gün, tiyatro, satranç, minyatür, boyama gibi kurslarla devam ederken kıdemli Muratpaşa sakinleri, 18 Mart Pazar başlayıp 24 Mart’a kadar devam eden Yaşlılara Saygı Haftası heyecanını yaşıyor.

Pazartesi başlıyor

Muratpaşa’da hafta etkinlikleri 19 Mart Pazartesi, Yaşlı Evleri ya da üyelerinin verdiği isimle Gönül Bahçelerinde farklı kurslarda ortaya çıkan el emeği ürünlerin sergileneceği ‘Yaşlı Evleri El Sanatları Sergisi’yle başlayacak. Sergi belediye fuayesinde saat 11.00’de açılacak.

Mankenler yaşlı evinden

Salı günü ise Yaşlı Evleri, tango, valsa ve halk oyunları gösterileri, Türk Halk müziği, Türk Sanat müziği korolarının dinletileriyle sahnede olacak. Belediye Kültür Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak etkinliğin sürprizi ise 84 yaşındaki Gülderen Ünen ve arkadaşlarından gelecek. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenecek ‘Geleneksel Düğün Kıyafetleri’ defilesinde yaşları 60 ile 84 arasında değişen kadınlar podyuma çıkacak.

Hafta kapsamında 23 Mart Cuma günü ise yaşlılar, tiyatro gösterisi için sahnede olacak. Grup Sütlaç’ın yazdığı ‘Pijama’ isimli tiyatro oyununda 32 yaşlı rol aldı. Oyun saat 14.00’de Belediye Kültür Salonu’nda sahnelenecek. Aynı gün ayrıca belediye fuayesinde tüm gün sürecek satranç turnuvası da düzenlenecek. 60 yaş ve üstü lisanslı oyuncularını katılımına açık turnuvanın ödül töreni ise saat 15.00’de gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA