Mangala Turnuvasına Geri Sayım Başladı

Geçmişi 4 bin yıl öncesine dayanan Türk strateji ve zeka oyunu mangalayı gençlere tanıtıp sevdirmek amacıyla düzenlenecek turnuvaya bu yıl yaklaşık 100 çocuk katılacak.

Mangala Turnuvasına Geri Sayım Başladı
Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği’nin (ÜZYEÇDE) iş birliğiyle bu yıl 5’incisi düzenlenecek Mangala Turnuvasına ilkokul 2., 3. ve 4. sınıfların yanında ortaokul 5., 6., 7. ve 8. sınıflar katılacak.

Turnuvada dereceye giren öğrenciler madalya, sertifika ve hediye çeki ile ödüllendirilirken, katılan her çocuğa da katılım belgesi, akıl oyunları kitabı, sinema bileti verilecek.

İki oyuncuyla oynanan ve kökeni Hunlara kadar uzanan mangala oyununda ödül alanlar kupayı okullarına taşımış olurken, başvurular da 23 Mart tarihine kadar Çocuk Danışma Merkezine yapılabilecek.

25 Mart’ta düzenlenecek turnuva öncesinde açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Atalarımızın oynadığı ve unutulmaya yüz tutmuş oyunları gün yüzüne çıkarmak, unutulmamasını sağlamak ve yeni nesillere tanıtmak ve öğretmek amacıyla bu turnuvayı düzenliyoruz. Bu etkinlikler çocuklarımızın eğlenerek kendilerini geliştirmesine ve sosyalleşmelerine vesile oluyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA