KOÜ Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mühendislik Fakültesi'nin "Akademik Kurul" toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Rektörü Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezihi Köprübaşı, akademik ve idari personel katıldı.

Prof. Dr. Hülagü, toplantıda yaptığı konuşmada, uluslararasılaşma konusunda yabancı dile önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu noktada her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

KOÜ Teknopark'ın ek binasının yapımının devam ettiğini bildiren Hülagü, "Bununla beraber Teknopark'ta Ar-Ge odaklı, sunulabilir projelerin yapılmasına ağırlık verilmeli. Batı yerleşkemize taşınacak olan enstitü binaları daha gelişmiş imkanlarda eğitim verecek. Körfez ilçesinde 20 bin metrekare, Hereke bölgesinde de 17 bin metrekare büyüklüğünde yeni binaların yapılma çalışmaları devam ediyor." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Öztürk ise Mühendislik Fakültesi hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından 2017 Mühendislik Fakültesi Akademik Faaliyetlerinde ilk üçe giren Çevre Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümlerine belge verildi.

Kaynak: AA