Kars'ta 'Habitat Otel Uluslararası 1. Sanat Çalıştayı' Yapıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay: 'Kültür ve sanat alanındaki bu tür etkinliklerin bölgemizde devam etmesini arzu ediyoruz' Filistin asıllı İsrail vatandaşı Oshah: 'Yaz döneminde harman hasadı yapıldığında insanların zor şartlarda çalıştığını gösteren bir fotoğraftan esinlenerek at tırmığı ile çalışan çiftçinin resmini yaptım'.

Kars'ta 'Habitat Otel Uluslararası 1. Sanat Çalıştayı' Yapıldı
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 11 ressamın katılımıyla "Habitat Otel Uluslararası 1. Sanat Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde hizmet veren Habitat Otel'in ev sahipliğinde düzenlenen "Sanat Çalıştayı"na Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Rusya, Kazakistan ve İsrail'den katılan 11 ressam, Kars'ta gördüklerini hayal güçlerini de kullanarak tuvale aktardı.

Yağlı, sulu, guaj boyaların yanı sıra seramik parçaları tuvalde birleştirilerek yapılan resimler katılımcılardan büyük beğeni topladı. Yaklaşık 4 günde yapılan bu eserler otelin salonunda sergilenmeye başlandı.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'ta ilk defa yapılan "Sanat Çalıştayı"nın heyecan verici olduğunu belirterek, "Ressam Dilek Türk hanımefendinin organizesi, otel sahibi Gülsüm Gemalmaz'ın ev sahipliğinde yapılan çalıştayda 11 ressamın şaheserler ortaya çıkardığını düşünüyorum. Kültür ve sanat alanındaki bu tür etkinliklerin bölgemizde devam etmesini arzu ediyoruz." dedi.

Ressam Dilek Türk de güzel çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Sanatçılarımızın Kars'ta, Sarıkamış'ta olması bizim için onurdur. Gemalmaz'ın davetiyle buraya gelerek güzel bir çalışma yaptık. Çok güzel anılar yaşadık. Herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- "Gördüklerimi tuvale yansıtmak istiyorum"

Gülsüm Gemalmaz ise Kars ve Sarıkamış'ın bünyesinde büyük bir turizm potansiyeli barındırdığını vurgulayarak, "Bölgenin yalnızca turizmle değil, sanatsal faaliyetlerle de anılması, tanıtılması gerekir. Bu manada üzerimize düşen ne ise biz her zaman hazırız." ifadesini kullandı.

Rus ressam Tatiana Kirillova, Kars ve Sarıkamış'a ilk defa geldiğini ifade ederek, "Buraları çok merak ediyordum. Geldim gördüm çok mutlu oldum. Tarihi doğası çok güzel. Yazında gelmek isterim çünkü dağları çiçekleri manzarayı çok merak ediyorum. Gördüklerimi tuvale yansıtmak istiyorum. Umarım bir daha ki çalıştayda buluşuruz." açıklamasında bulundu.

Filistin asıllı İsrail vatandaşı Khader Hassan Oshah da Sarıkamış'ın çok soğuk olduğunu ancak güneşin etkisini hissettiğini anlatarak, "Yaz döneminde harman hasadı yapıldığında insanların zor şartlarda çalıştığını gösteren bir fotoğraftan esinlenerek at tırmığı ile çalışan çiftçinin resmini yaptım. Çok mutlu oldum." dedi.

Program, sanatçılara plaket verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: AA