'Gastronomi Zirvesi' Kapılarını Açıyor

Travel Expo Ankara 2018 Turizm Fuarı ile eş zamanlı olarak 2225 Mart'ta yapılacak Gastronomi Zirvesi, 7 bölgenin 14 lezzetini ziyaretçilere sunacak 'Guinness Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru' denemesine de imza atılacak zirvede, Türkiye'nin en iyi ustaları en büyük baklavayı yapacak Zirvede, 7 bölgenin kendine ait orijinal reçeteli 2 çeşit yemeği yapılarak toplamda 27 bin porsiyon yemek ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak.

Travel Expo Ankara 2018 Turizm Fuarı ile eş zamanlı olarak 22-25 Mart'ta düzenlenecek Gastronomi Zirvesi, 7 bölgenin 14 lezzetini ziyaretçilere sunacak.

Ankara Valisi Ercan Topaca'nın himayelerinde, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON), Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek Gastronomi Zirvesi, ATO Congresium Konferans ve Sergi Alanı'nda 22-25 Mart'ta ziyaretçilerle buluşacak.

Zirvede, 7 bölgenin kültürel değerlerinden oluşacak şeker hamuru sergisi, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Arda Türkmen, Sahrap Sosyal gibi ünlü şeflerin yer alacağı zirvede, 7 bölgenin kendine ait orijinal reçeteli 2 çeşit yemeği yapılarak toplamda 27 bin porsiyon yemek ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak.

Bu kapsamda, İç Anadolu Bölgesinden Konya etli bamya, Kırıkkale güveçte tuvalak, Karadeniz Bölgesinden Tokat sarma, Giresun fasulye kavurma, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Adıyaman çiğ köfte, Gaziantep katmer, Marmara Bölgesinden İstanbul pilavı, Balıkesir höşmerim, Doğu Anadolu Bölgesinden Van ekşili köfte, Erzincan kesme mantı, Akdeniz Bölgesinden Adana sarımsaklı köfte, Isparta Güllük irmik helvası ve Ege Bölgesinden Uşak tarhanası, Manisa nohutlu mantı ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

- Dünyanın en büyük baklavası yapılacak

Zirvede ayrıca, "Guinness Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru" denemesine de imza atılacak. Ustalar, en büyük baklavayı yaparak Türk baklavasını Guinness ile taçlandıracak.

Ayrıca kongre ve panellerin de yer alacağı zirvede, "Gurmeler Gözüyle Gastronomi ve Turizm" paneli düzenlenecek. Panelin Başkanlığını İl Kültür Turizm Müdür Vekili Kamil Özer yaparken, Arda Türkmen, Esat Özata, Gökmen Sözen, Onur Akatay, Sahrap Sosyal gibi ünlü gurme ve şefler de panelde konuşmacı olarak yer alacak.

"Yerel Yönetimler Gözüyle Gastronomi ve Turizm" panelinin de yapılacağı zirvede, birçok il ve ilçe belediye başkanı da yöresel mutfaklar hakkında bilgi aktaracak.
Kaynak: AA