Başkent'te Bilinçli Tüketiciler Ödüllendiriliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla Türkiye genelinde düzenlenen “Ortaokullar Arası Resim Yarışması” ödül törenine katıldı.

Başkent'te Bilinçli Tüketiciler Ödüllendiriliyor
Bilinçli tüketimi resmeden öğrencilerin katıldığı yarışmada dereceye giren 7. Sınıf öğrencisi Yurdagül Köksal, Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü’nü Başkan Tuna’nın elinden aldı.

Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’ni bu yıl faaliyete geçirmek istiyoruz. Sistemin kamuya açık sosyal medya ile entegre yapıya sahip olmasını planlıyoruz" dedi.

Türkiye’nin huzur ve güvenliği için başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit düşen kahramanları anarak konuşmasına başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da, bilinçli tüketim konusunda yerel yönetimler başta olmak üzere iş dünyası ve tüketiciler boyutunda tüm paydaşlara büyük görev düştüğüne dikkati çekti. Başkan Tuna, "Bundan 20-30 sene önce ne tüketici hakkı ne de başka haklar vardı. Ülkemiz gelişip ekonomik seviyesi arttıkça halkın refah seviyesi, rekabet arttıkça tüketicinin de haklarının gündeme geldiğini görmeye başladık. Bu çok aşırı rekabet nedeniyle yanlış yapanlar, çürük elmalar çoktur. Piyasadaki çürük elmaların ayıklanabilmesi için de tüketicinin bilinçli olması gerekiyor. Yeni nesillerin bilinçli yetişmesi gerekiyor ki ilerde bilinçli bir tüketici olsunlar. Hep beraber bilinçli bir toplum olarak daha güzel yarınlara ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Resim yarışmasında dereceye giren Keçiören Hun Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Yurdagül Köksal, Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü olarak dizüstü bilgisayar ve plaketini Başkan Tuna’nın elinden aldı.

Tuna, bilinçli tüketime destek veren ve müşteri memnuniyetini ilke edinen firmalara da ödüllerini verdi.

"21. Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni"ne Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

Kaynak: İHA