Başkan Çalışkan KMÜ'de Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Gençler Soruyor, Karaman Belediye Başkanı Cevaplıyor’ konulu söyleşi programı düzenlendi.

Başkan Çalışkan KMÜ'de Öğrencilerin Sorularını Yanıtladı
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Topluluk Başkanı Zeynep Arslan’ın açılış konuşması ile devam etti. Açılış konuşmasının ardından moderatörlüğünü öğrenciler Zeynep Arslan ve Mustafa Akcan’ın yaptığı söyleşiye geçildi.

“Bireysellikten uzaklaşarak kurumsallaşma yönünde hareket etmeliyiz”

Üniversite ortamında bulunmanın ve öğrencilerle bir araya gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Başkan Çalışkan, Karaman’ın gelişimi ve tanıtımı ile ilgili şöyle konuştu: “Şehirler yaşayan canlılar gibidir. Karaman’ı mevcut nüfusu ile değerlendirmek yanlış olur. Çünkü gerek ülkemizin gerekse dünyanın pek çok şehrinde Karamanlılara rastlamanız mümkündür. Karaman, Hz. Mevlana’nın annesinin bize emanet edildiği, sevgi ve hoşgörünün mayalandığı, insan sevgisinden ilahi aşka yürünülen bir şehirdir. Şehirlerin gelişiminin kişilere dayalı olmaması gerektiği kanaatindeyim. Karaman’ın bütün kurum ve kuruluşlarının ortak bir akılla hareket ederek, bireysellikten uzak bir şekilde kurumsallaşmaya gidilmelidir. Ancak bu şekilde etkili bir tanıtım gerçekleştirilebilir. Bu yapının temel taşlarından birisinin de üniversite olduğunu düşünüyorum.”

“Birlik ve beraberlik, projelerimizi gerçekleştirmek için en önemli etken”

Karaman ile ilgili projelerden de bahseden Başkan Çalışkan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediyemizin pek çok alanda hayatı kolaylaştırmaya yönelik projeleri mevcut. Havaalanı, Serbest Bölge, Lojistik Merkezi gibi ekonomik alanı ilgilendiren projelerimiz mevcut. Üniversitemizle birlikte Teknokent projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şehir olarak sıfır atık projesine hazır durumdayız. Şehrimizin belli bölgelerinde düzenli depolama ve çöp toplama sistemleri kuracağız. Türk Dünyası Kültür Parkı da projelerimiz arasında yer alıyor. Bütün bunların yanı sıra Karaman Belediyesi olarak evde bakım, engelli evi, yaşlı ve emekli evi, gıda bankası ve sosyal destekler gibi çeşitli sosyal sorumluluk projelerimiz bulunuyor. Bütün bu projelerin gerçekleştirilebilmesi için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İnşallah önümüzdeki süreçte yine bu birlik ve beraberliğimiz sayesinde çok daha güzel ve büyük projelere hep birlikte imza atacağız.”

Öğrencilere hayatla ilgili tavsiyelerde bulunan Başkan Çalışkan, hayatı boyunca makamın değil verilen sorumluluğun önemine inandığını hatırlatarak, “İnsan ilişkilerinin temelinde saygı olması gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşlık ve dostluk üzerine kurulan ilişkiler her zaman işinize yarar ve sizi mutlu eder. Makam, hizmet etmek adına önemlidir fakat şahsım adına önemli değildir” şeklinde konuştu.

Program, plaket verilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA