50 Sene Sonra Öğretmeni İle Buluştu

Araştırmacı-Yazar Zekiye Çomaklı tam 50 yıl sonra ilkokul öğretmeninin yaşadığını öğrenince elini öpmeye gitti.

50 Sene Sonra Öğretmeni İle Buluştu
Aşkale de o dönemde adı Kurtuluş İlkokulu olan şimdi ki İbrahim Polat İlköğretim okulunda okuyan Çomaklı, “Her şey herkes unutulur ama İlkokul öğretmeninin adı da kendisi de unutulmaz. Hafızanızı bir yoklayın bunun gerçek olduğunu fark edeceksiniz. Bende sosyal medya sayfama Aşkale Kandilli’li olduğunu yazan Eysan Yanaz isimli bayana İbrahim Yanaz’ın yakını olup olmadığını sordum “kızıyım ablacım” dedi.

Yaşadığını da söyleyince ilk fırsatta gidip elini öpmek istedim ve Kandilli’ye gidip öğretmenimi buldum. İşin ilginç yanı 92 yaşında olan İbrahim Öğretmenim beni o zaman ki adım ve soyadımla “Zekiye Koçak sen Fatma Bacıydın değil mi?” dedi.

“Fatma Bacı” 5. Sınıfta Cumhuriyet Bayramı için oynadığımız bir oyunda benim canlandırdığım bir karakterdi ve ben de öğretmenimin hanımı şok olmuştuk. Sanırım bu gerçekten iman kuvvetiydi ve hafızası oldukça güçlüydü. Elini öpüp duasını aldıktan sonra gitmek için müsaade istedik, kapıya kadar gelerek bizi uğurladı “siz çok iyi evlatlardınız, inşallah şimdikiler sizleri örnek alırlar” diyerek bize el salladı” diye konuştu.

Kaynak: İHA