1 Günlük İş Artık 1 Saatte Yapılıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilan ve reklam amacıyla dağıtılan broşür, katalog, duvar ve cep takvimleri, biblolar ve benzer reklam unsurlarının mühürlenme işlemine kolaylık getirerek, uzun yıllardır manuel olarak yapılan uygulamanın alınan makineyle daha kolay ve hızlı gerçekleştiriyor.

1 Günlük İş Artık 1 Saatte Yapılıyor
Ordu Büyükşehir Belediyesinin Düz Mahalle Hükümet Caddesi üzerinde bulunan ek hizmet binasının zemin katında hizmet vermeye başlayan mühürleme birimi, Büyükşehir Belediyesinin yetki alanında bulunan 19 ilçede gerçek veya tüzel kişiler tarafından işletilmekte olan firmaların her türlü el ilanının ve broşürlerin dağıtımı yapılmadan öncemi mühürlemesini yapıyor.

Yetkililer, el ilan ve broşürlerin dağıtılmadan önce mühürlenme merkezine başvurulması gerektiğini, aksi takdirde insertlerin mühürsüz dağıtıldığının tespiti hâlinde kanun gereği vergi zayi işlemleri uygulanacağını belirttiler.

Yapılan açıklamada vergi kaybının önlenmesi için mühürsüz dağıtılan her bir reklam unsurunun, “Alo Belediye 153 Hattı” aranarak Zabıta Dairesi Başkanlığına bildirilmesinin bir vatandaşlık görevi olduğu vurgulandı.
Kaynak: İHA