Yurdunuseven, Ziraat Odasını Ziyaret Etti

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya'yı ziyaret etti.

Başkan Yurdunuseven, ziyarette yaptığı açıklamada, şeker fabrikaları özelleştirilmesinin ardından kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

"Kimsenin kazanılmış hakları kaybolmuyor." diyen Yurdunuseven, şöyle konuştu:

"Biz AK Parti olarak kesinlikle buna fırsat vermeyiz. Pancar üreticilerimiz de telaşlanmasın. Üreticilerimizi telaşlandıracak, mağdur edecek bir duruma asla izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Zaten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba da geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada, şeker fabrikaları özelleştirildiğinde daha fazla küspe üretileceğini, bu alanda çalışan kişi sayısının çoğalacağını, üretimin artacağını ve fiyatların daha fazla düşeceğini, bunun da çiftçi ve ülke için faydalı olacağını söyledi. Özelleştirilen fabrikalara kotalar verilecek. Eğer bu fabrikalar bu kotaları kullanmazsa bunlar devletin fabrikalarına geçecek. Orada çalışan işçilerin haklarına da hiçbir şey olmayacak. Muhalefet yatıp kalkıp bunu konuşuyor. Bunun konuşulacak eleştirilecek neresi kalıyor? Herkesin hakkını koruyoruz, kimseyi mağdur etmiyoruz."

Ziraat Odası Başkanı Çankaya ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Ziyarete, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi, Sosyal Politikalar Başkanı Davut Yılmaz ve Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan da katıldı.

Kaynak: AA