'Yeryüzü Doktorları' Yeni Binasında

Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Güney: 'Derneğimiz dünyanın birçok coğrafyasında, Somali, Sudan, Filistin, Suriye ve Gazze'de faaliyet gösterdi, binlerce insana sağlık ve yiyecek, binlerce bebeğe de muayene hizmeti verdi'.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Belgradkapı Sosyal Tesisleri ile tesisin içerisinde yer alan ve yardıma muhtaç insanlara muayene, ilaç ve ameliyat desteği sağlayan Yeryüzü Doktorları Derneği Genel Merkez binası, düzenlenen törenle açıldı.

Belgradkapı Sosyal Tesislerinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Dr. Yahyahan Güney, burada yaptığı konuşmada, derneğin Türkiye'nin sağlık ve insani yardım alanında öncü olan bir kadro hareketi olduğunu söyledi.

Derneğin 2000 yılında Türkiye'de bulunan sağlık camiası tarafından uluslararası bir vizyonla kurulduğunu hatırlatan Güney, ''Derneğimiz dünyanın birçok coğrafyasında, Somali, Sudan, Filistin, Suriye ve Gazze'de faaliyet gösterdi, binlerce insana sağlık ve yiyecek, binlerce bebeğe de muayene hizmeti verdi, insanların gözünü katarakt ameliyatı ettirdi.'' diye konuştu.

Güney, derneğin son dönemlerde Suriye'de gösterdiği yardım faaliyetleriyle Türkiye'ye de destek olduğunu belirterek, Suriye'de ve Türkiye'de bulunan mültecilere birçok yönden hizmet sağladıklarını anlattı.

Sağlık camiasını eğiterek ülke sistemine adapte olmaları için çalıştıklarını da aktaran Güney, derneğin faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Guta bölgesinde muhasara olan yerde bebeklere yönelik ilaç desteklerimiz var. Her ay 5 bin bebeğin reçetesini karşılıyoruz. Bin anne, bin bebek ve 500 civarında da hamileye hizmet vermekteyiz. Ayda 3 bin civarında beslenme yardımı yapmaktayız sadece Guta'da. Bu ve buna benzer dünyanın değişik yerlerindeki faaliyetlerimiz sizlerin destekleriyle devam ediyor. Dernek binasının yapımında katkıları olan Zeytinburnu Belediyesi ve NEF İnşaat'a teşekkürlerimi sunuyorum. Derneğimize yapılan katkılar bütün insanlığa yapılan katkılar gibidir."

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da tesisin fiilen bir yıl önce hizmete girdiğini fakat resmi açılışın bugün gerçekleştiğini belirterek, tesisin içerisinde bulunan Yeryüzü Doktorları'nın yeni merkez binasını da hizmete açtıklarını anımsattı.

Aydın, sosyal tesisin ve derneğin tüm halka hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından, açılış kurdelesi kesildi ve törene katılanlar tesisi ve Yeryüzü Doktorları binasını gezdi.

Törene, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu, NEF İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Timur ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Ahşap ve modern mimarinin iç içe geçtiği kırmızı ve yeşil salon olmak üzere 2 ayrı bölümden oluşan Belgradkapı Sosyal Tesisleri ücretsiz otopark, çocuk parkı ve hemen yanı dibindeki camisiyle ailelere büyük kolaylık sağlarken, 220 kişiyi aynı anda ağırlayacak tecrübeli mutfak kadrosu ve zengin menüsüyle haftanın yedi günü 10.00-22.00 saatleri arası hizmet verecek.

Toplam 750 metrekareden oluşan Kazlıçeşme Mahallesi İmam Hatip Yolu Sokak üzerine kurulu Yeryüzü Doktorları Genel Merkez binası ise 3 açık ofis, 2 şef, 2 toplantı, genel müdür, başkan, yönetici asistanı odaları ve yemekhanesiyle sağlık hizmetine erişemeyen insanlara ulaşarak hayata tutunmalarını sağlayan gönüllü doktorlara hizmet edecek.

Kaynak: AA