Uluslararası Sporda Şiddeti Önlemek İçin Çalışıyorlar

Erasmus değişim programı ile Türkiye'ye gelen 40 yabancı genç, ülkenin farklı kentlerinde "Sporda Şiddeti Önleme" projesi ile çeşitli sporları deneme şansı buldu.

Uluslararası Sporda Şiddeti Önlemek İçin Çalışıyorlar
Ege Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı "Sporda Şiddeti Önleme" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen öğrenciler, buradaki öğrencilerle birlikte Türkiye'de sürdürülen sporları yerinde inceleyerek sporcularla vakit geçirdi.

Proje kapsamında yaklaşık bir hafta Türkiye'de bulunan gençler, Düzce'de muay thai ile şiddet ve uyuşturucu bağımlılığından kurtulan gençleri spor salonunda ziyaret etti. Gençler, spor hakkında bilgi edindikten sonra eldivenleri takarak ringe çıktı.

Proje koordinatörü Ege Üniversitesi Makine Bölümü 3. sınıf öğrencisi Suat Yeşilova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 ülkeden 42 gencin proje kapsamında Türkiye'nin farklı illerinde bulunduğunu söyledi.

Gençlerin şiddet konusunda bilinçlenmesi için bir proje hazırladıklarını ifade eden Yeşilova, "Günümüzün en büyük sorunlarından birisi gençlerin ergenlik ve sonrası dönemde hayatlarında oluşan boşluğu şiddet ile doldurmak istiyor. Her genç bireyin bilinçlenmesi için böyle bir proje hayata geçirmek istedik. 10-17 Mart tarihleri arasında hep birlikte dünya genelinde sürdürülen sporları ve Türkiye'de yapılan sporları yerinde görme şansı bulduk." diye konuştu.

Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Hırvatistan ve Türkiye'den projeye dahil olan öğrencilerin sporun şiddeti önleyeceğine yönelik düşüncelerini paylaştığını aktaran Yeşilova, şöyle konuştu:

"Sporun, şiddeti önleyebileceği konusunda farklı spor dallarını denedik. Popüler sporlardan ziyade Türkiye'de sürdürülen sporların var olduğunu yabancı arkadaşlarımıza gösterdik. Burada gördükleri sporları da incelemelerini ve bu sporlar üzerinde çalışabileceklerini gösterdik. Burada da muay thai sporunu işliyoruz. Düzce'de bu konuda, daha önce şiddete bulaşan gençleri sporla birlikte tekrar hayata döndüren bir çalışma yapılıyor, özellikle burayı tercih ettik."

Yeşilova, amaçlarına ulaştıklarını belirterek proje sonrasında yaygınlaştırma çalışması yapacaklarını sözlerine ekledi.

Projeye Bulgaristan'dan katılan 17 yaşındaki Stoil Moskov, projenin çok verimli geçtiğini ifade etti.

Yeni arkadaşlar edindiğini kaydeden Moskov, "Yeni kültürleri burada gördük. Arkadaşlarımızla birlikte sporda şiddetin önlenmesi konusunda çalıştık. Ben de burada ilk kez muay thai yaptım. Proje çok güzel, Türkler çok iyi insanlar. Burada hep birlikte vakit geçirmek bizim için inanılmazdı. Türk arkadaşlarımızdan çok iyi destek aldık." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA