Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yılı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: 'Ülkemiz, bugün dış politikadan ekonomiye, eğitimden siyasete her açıdan kötü günler yaşamaktadır. Bu kötü günlerden çıkışın reçetesi ise daha önce Çanakkale'de yazılmıştır. Daha fazla kardeşlik, daha fazla barış, ötekileştirmeden daha fazla adalet, demokrasi ve çok seslilik kötü günleri aşmak için anahtar niteliğindedir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Ülkemiz, bugün dış politikadan ekonomiye, eğitimden siyasete her açıdan kötü günler yaşamaktadır. Bu kötü günlerden çıkışın reçetesi ise daha önce Çanakkale'de yazılmıştır. Daha fazla kardeşlik, daha fazla barış, ötekileştirmeden daha fazla adalet, demokrasi ve çok seslilik kötü günleri aşmak için anahtar niteliğindedir." ifadesini kullandı.

Erkek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Dünya tarihine yön veren olayların başında savaşlar ve bu savaşların sonunda kabul edilen barışlar geldiğine dikkati çeken Erkek, bunun en yakın örneğini ise "Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözü" niteliğindeki Çanakkale Savaşları olduğunu belirtti.

Çanakkale'nin, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere zafere inanmış komutanlar ve bir saniye bile düşünmeden ölüme gülerek koşan askerlerin yazdığı bir destan olduğunu vurgulayan Erkek, şunları kaydetti:

"Avrupa'dan Anadolu'ya, Rusya'dan Avustralya'ya kadar dünya siyasi iklimini değiştiren ve tarihe altından sayfalar ekleyen bu savaş, yeni devletleri doğurduğu gibi, barışı ve kardeşliği de sağlam temellerle var etmiştir. Savaş sürerken yaratılmış insani değerler, Çanakkale'nin 'Centilmenler Savaşı' olarak bilinmesine neden olmuştur. Bu nedenle 'Yurtta barış, dünyada barış' sözleri tesadüfen dile getirilmemiştir. Günümüzde ve tarihte yaşanan herhangi bir önemli olayla kıyaslanamayacak Çanakkale Savaşları, onun ruhunu anlayan kişilerce bağımsızlık, barış ve kardeşlik olarak dile getirilmiştir.

Ülkemiz, bugün dış politikadan ekonomiye, eğitimden siyasete her açıdan kötü günler yaşamaktadır. Bu kötü günlerden çıkışın reçetesi ise daha önce Çanakkale'de yazılmıştır. Daha fazla kardeşlik, daha fazla barış, ötekileştirmeden daha fazla adalet, demokrasi ve çok seslilik kötü günleri aşmak için anahtar niteliğindedir. İşte bunu sağlayacak, ülkemizi kurtaracak olanlar 18 Mart Çanakkale ruhunu anlamış olanlardır."
Kaynak: AA