Sanayi Üretim Endeksi (2)

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,9 artarak 109,3 değerine ulaştı.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,9 artarak 109,3 değerine çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, arındırılmamış sanayi üretim endeksi, ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,9 artış gösterdi. Ocakta 109,3 olarak hesaplanan endeks, 2017'nin aynı ayında 96,8 seviyesinde bulunuyordu.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, ocakta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,2 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,2 azaldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0,6 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörlerine bakıldığında ise madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi, ocak 2017'ye göre yüzde 22,9 , imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 12,3, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 3,7 artış kaydetti.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi grupları incelendiğinde, söz konusu ayda bir önceki aya göre en fazla artış yüzde 5,2 ile madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe gerçekleşirken, en fazla azalış yüzde 4,3 ile sermaye malında görüldü.

(Bitti)
Kaynak: AA