Kavak'ta Afrin Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Kavak Mehmet Paşa Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Merkez Tarihi Yörgüç Paşa Camisi'nde okutulan mevlide, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Berkan Çolak, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necati Menek ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunmasının ardından Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla tamamlanması için dua edildi, daha sonra katılımcılara şeker ve çikolata ikram edildi.

Türk Hava Kurumu Kavak Şube Başkanı Latif İşçimen, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlar ile tüm şehitler için mevlit programı düzenlediklerini belirterek, "Biz yatağımızda uyurken Mehmetçiklerimiz, polisimiz Afrin'de memleketimizin geleceği için terör örgütleri ve onların yanında yer alan devletlerle mücadele ediyor. Bizlerin elinden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Bizler de Kavak halkı olarak bize düşen görevi yaptık." diye konuştu.

Kaynak: AA