İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu Açıklaması

'Şimdiye kadar İstanbul'da yaklaşık 1,5 milyon kişinin rahim, bağırsak ve meme kanserlerini taradık. Yaklaşık 7080 bin kadının da yerinde mamografi taramasını yaptık'

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Şimdiye kadar İstanbul'da yaklaşık 1,5 milyon kişinin rahim, bağırsak ve meme kanserlerini taradık. Yaklaşık 70-80 bin kadının da yerinde mamografi taramasını yaptık." dedi.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Radyasyon Onkoloji ve Tıbbi Onkoloji birimi, yenileme çalışmalarının ardından düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, törende yaptığı konuşmada, merkezin herkese hayırlı olması dileğinde bulunarak şunları söyledi:

"Şimdiye kadar İstanbul'da yaklaşık 1,5 milyon kişinin rahim, bağırsak ve meme kanserlerini taradık. Yaklaşık 70-80 bin kadının da yerinde mamografi taramasını yaptık. Burada, tedaviye gelecek insanların rahat edeceği bir ortam sağlandı. Özellikle başhekimimize ve bağışçımız Kopuzlar Vakfı'na teşekkür ediyorum. Merkezimiz bir hastanın onkolojik tedavisini yapabilecek duruma gelmiş. Hedefimiz, İstanbul'u 2023'e kadar Avrupa'nın sağlık başşehri yapmak."

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş de "Hastanemizde yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda, 2 katlı kemoterapi ünitemizi kurduk. Hastalarımıza daha iyi hizmet verebilmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.

- Onkoloji Merkezi

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hali hazırda hizmet vermekte olan Radyasyon Onkoloji ve Tıbbi Onkoloji birimi yenilendi.

Yenilenen merkezde, poliklinik odası, 1 biyopsi odası, 1 kan alma ve laboratuvar odası bulunuyor.

Merkezde onkoloji hastaları için 1 transfüzyon odası, ikinci katında ilaç hazırlama odası, 33 koltuklu uygulama alanı ve 2 adet çocuk odası yer alıyor. Daha önce yarı otomatik ilaç hazırlama sistemlerinin kullanıldığı merkezde şu an tam otomatik ilaç hazırlama sistemine geçildi.
Kaynak: AA