GÜNCELLEME - Adana Merkezli Suç Örgütü Operasyonu

Operasyonda 2 ayrı çeteye mensup olduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen 25 kişiden 5'i tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Adana merkezli 3 ilde düzenlenen suç örgütü operasyonunda, 2 ayrı çeteye mensup olduğu öne sürülerek gözaltına alınan 25 zanlıdan 5'i tutuklandı, 20'si serbest bırakıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Adana kent merkezi, İçel'in Tarsus ilçesi ve Muğla'da organize suç örgütüne yönelik "Ova" ismi verilen operasyonda, 3 kişiyi daha yakalamasıyla gözaltı sayısı 25 oldu.

Emniyetteki işlemlerin ardından Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen biri kadın 25 zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Mustafa A, Ferhat A, Suphi T, Murat A. ve Yusuf G. tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Merkez Yüreğir ilçesi Doğankent Mahallesi'nde 6 Mart'ta özel harekat polislerinin de katıldığı 550 polisle şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamasıyla biri kadın 22 kişi gözaltına alınmıştı.

Husumetli Altınyüzük ve Üzer aileleri mensuplarından oluşan zanlıların, Doğankent Mahallesi'nde yaşayan bazı vatandaşların tapulu tarlalarını almak için "tefecilik" yöntemiyle kendilerine borçlandırdığı, bazılarını da tehdit ederek arazileri kendi üzerlerine geçirdikleri iddia edilmişti.
Kaynak: AA